Velutstyrte herremenn disket opp med sjokolademousse

Det er utstyret det kommer an på, mener Olav Birkeland og Jørgen O. Grann, som er ute med kokebok om kjøkkenutstyr. Her er triksene som gjør deg til en stjerne på kjøkkenet. 

Mange har skapene fulle av kjøkkenutstyr som sjelden blir benyttet. Olav Birkeland og Jørgen O. Grann har skrevet boken "Den velutstyrte mannen", og viser deg hvordan du kan bruke de forskjellige redskapene og maskinene du har.

Her har du oppskriften på sjokolademoussen de laget med spùma-flaske i studio.
Spùma-flaske selges i de fleste større kjøkkenforhandlerne.
Det aller mest anvendte bruksområdet for disse flaskene er faktisk som kremblåser til å lage kaffe mocca og varm sjokolade i kaffebarer.

Sjokolademousse

Dette trenger du:

250 g mørk sjokolade
2 1/2 dl kremfløte
8 eggehviter

Slik gjør du:

Grovhakk sjokoladen.
Kok opp fløten og hell over den hakkede sjokoladen.
Rør om med en slikkepott til en glatt masse.
Avkjøl til romtemperatur.
Rør inn eggehvitene.
Hell over i en spùma-flaske (les bruksanvisning) og sprøyt ut i posjonsglass. 
Server snarest.

Tips 1:

Spùma-flasken med sjokolademousse kan gjøres klar i god tid før servering. 
Må oppbevares kaldt.

Tips 2:

Sjokolademoussen kan smakes til med litt sitruslikør, finrevet appelsinskall, finrevet chili eller ingefær.