AC/DC-trommis pågrepet for drapsplaner

Trommeslageren i AC/DC, Phil Rudd, er pågrepet og siktet for å hyre en leiemorder til å drepe to andre personer.

Torsdag morgen ble trommeslageren Phil Rudd (60) sitt hus i Tauranga nord i New Zealand ransaket etter at politiet hadde fått inn tips.

På grunnlag av det politiet fant under ransakelsen, ble Rudd pågrepet på stedet og siktet for planlegging av drap, drapstrusler, samt besittelse av metamfetamin og cannabis, skriver The Guardian.

Løslatt mot kausjon

Drapsplanene skal ha vært rettet mot to personer, og Rudd skal ha forsøkt å hyre en leiemorder for å gjøre jobben. Det er ikke kjent hvem Rudd skal ha truet på livet, eller hvem han angivelig skal ha forsøkt å få drept.

Kort tid etter pågripelsen ble han framstilt for varetektsfengsling for åpen rett, til tross for sterke innvendinger fra advokaten hans, som mente at pressen ville godte seg med å se Rudd på hans verste.

Trommeslageren sa ingenting i løpet av det korte møtet i retten. Han ble løslatt mot kausjon fram til 27. november, og nektet å snakke med pressen utenfor rettslokalet.

Ifølge BBC er vilkårene for kausjon at han ikke får ha kontakt med noen andre som er involverte i de angivelige drapsplanene mot to personer. 

Risikerer ti år i fengsel

I New Zealand har planlegging av drapsforsøk en strafferamme på opp til ti års fengselstraff.

AC/DC ble dannet i 1973 og gir i disse dager ut sin første plate på seks år, første plate uten Malcom Young (61), som er dement og bor på pleiehjem. Rudd er ikke å finne på promoteringsmateriellet til albumet, fordi han ikke var til stede på noen av de to video-innspillingene de siste månedene. Det skyldes ifølge bandets vokalist Brian Johnson en «familiekrise».

Trommeslageren fra Melbourne i Australia ble med i AC/DC i 1975. Han ble kastet ut av bandet i 1983 etter problemer med alkohol og konflikter innad i bandet, men kom tilbake i 1994. (NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2