Betalte parkering for ett døgn - fikk bot etter 19 minutter

Hadde noen glemt å sjekke kalenderen?

Svein Erik trodde han var på den sikre siden da han betalte parkering for et helt døgn. Men det tok ikke lang tid før han likevel fikk bot! Foto: ragnar Bøifot, fremover.no/ANB
Svein Erik trodde han var på den sikre siden da han betalte parkering for et helt døgn. Men det tok ikke lang tid før han likevel fikk bot! Foto: ragnar Bøifot, fremover.no/ANB

Nøyaktig 19 minutter etter at evenesordfører Svein Erik Kristiansen hadde betalt for ett døgns parkering i Narvik forrige fredag, kom parkeringsvakten.

– Jeg kom tilbake til bilen og så at det lå en gul lapp; en bot på 300 kroner på vindusruta. Jeg skjønte jo ikke først hva det var, forteller evenesordføreren til avisa Fremover.

Ordførerens aller første bot

Om det skyldes at det er første gang Kristiansen har blitt tildelt «gult kort» for feilparkering vites ikke, men etter hvert skjønte han at det i alle fall ikke var reklame.

– Jeg måtte virkelig studere den gule lappen. Så gikk det opp for meg at jeg hadde fått bot. Mindre enn 20 minutter etter at jeg hadde betalt for nesten ett døgns parkering?

Ringte sporenstreks

Evenesordføreren tror ikke han er uønsket i byen, men heller at det dreier seg om en ivrig parkeringsvakt som hadde glemt å se på kalenderen før han gikk på jobb.

På betalingsanvisningen sto et telefonnummer han kunne ringe.

– De hadde jo bilde av boten og parkeringslappen, så jeg spurte om det så greit ut.

– Ikke kast den på gata

Ifølge Kristiansen ble det først lenge stille, før han fikk en beklagelse og beskjed om bare å kaste boten.

– Men kast den nå ikke på gata, la vedkommende lattermildt til.

Enhetsleder Iris Bartholsen hos Narvik kommune sier det er første gang hun hører om at parkeringsvakten har sett feil på datoen.

– Ser vi at vi har gjort en feil er vi kjapp å svare og å ettergi bøter.

– Er ikke feilen like innlysende, ber vi folk om å sende inn klage. Da tar vi det videre opp med trafikkbetjenten, slutter Bartholsen.

I glass og ramme

Det hører med til historien at evenesordføreren ikke kastet parkeringsboten.

– Det er min første bot. Den skal i glass og ramme.

Du kan lese mer om bil og trafikk på fremover.no - her:

Tro det eller ei: Fikk parkeringsbot på sin egen tomt!