Bryr du deg?

Klaus Sonstad leder TV 2s nye torsdagsserie som setter søkelys på hvor mye nordmenn egentlig bryr seg om hverandre.

Klaus Sonstad
Klaus Sonstad

- Jeg har lyst å finne ut hvorfor folk gjør som de gjør, og hva som skal til for at noen griper inn i situasjoner som krever noe av oss. I «Hvem bryr seg» bruker vi skjult kamera for å teste hvor hjelpsom folk egentlig er. Spørsmålet er rett og slett hvem bryr seg? sier programleder Klaus Sonstad.

Gjennom åtte episoder skal Klaus gjennom skjult kamera følge skuespillere som spiller situasjoner vi alle kan ha sett, hørt om, eller opplevd selv.

I premiereprogrammet får vi blant annet se hva som skjer når en gjeng med unge jenter mobber en ungjente i parken, og en mor med barn som skaper kø i kassen fordi hun mangler penger til yoghurten sønnen ønsker seg. I et innslag spiller Klaus selv livløs på gaten og hører mange gå forbi. Velger folk som er i nærheten å gripe inn, eller ikke?

Klaus intervjuer både folk som valgte å gripe inn i situasjonen, og de som ikke grep inn. Sosiolog Aksel Tjora og psykolog Gro Hege Haraldsen Norbye uttaler seg i episodene om hvorfor folk reagerer som de gjør i disse situasjonene.

Premiere på «Hvem bryr seg» er på TV 2, torsdag 23. oktober kl 20.00. Åtte episoder.

Mer innhold fra TV 2