God morgen Norges jubileumskake

Wenche frister med en enorm bløtkake. Så stor at det tar flere dager å få den ferdig. Her kan du følge prosessen dag for dag.

En deilig festkake som bakes i langpanne eller springform 24/26 cm.
Kakebunnene kan med fordel bakes dagen i forveien. Avkjøl og dekk med plastfilm.
De kan også bakes flere dager i forveien og fryses ned.
Det er enklere å dele sukkerbrødet jevnt i to når de er halvtint. 

 

Sukkerbrød i langpanne

 

Dette trenger du:

12 egg
480 g sukker
270 g hvetemel
300 g potetmel
5 ts bakepulver

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 150 grader.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver, vend så inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell deigen i en langpannen kledd med bakepapir.
Stek på nederste rille i ca 45 min.
Avkjøl og del i to lag.

 

Nøttebunn i langpanne


Dette trenger du:

6 store eggehviter
¼ ts salt
300 g sukker
375 g malte hasselnøtter
Varm stekeovnen til 175 grader

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene med salt, til hvitene begynner å skumme.
Tilsett sukker litt etter litt, pisk ved middels hastighet.
Når alt sukkeret er tilsatt øk hastigheten og pisk til massen /marengsen blir tykk og blank.
Vend inn nøttene med en slikkepott og hell deigen i en bakepapirkledt langpanne i ca 25 min.
Avkjøl.

 

Bringebærmousse


Dette trenger du:

1 kg friske bringebær
225 g sukker
10 gelatinplater
1 l fløte

Slik gjør du:

Tin bringebær og kjør sammen til en glatt masse i en hurtigmikser.
Sil massen gjennom en sikt for å fjerne ”bringebær frøene”. 
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann.Varm opp ca 1/3 av de mosede bringebærene.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn i bringebæremassen til gelatinplatene har løst seg opp.
Trekk kasserollen vekk fra platen og rør inn resten av de mosede og silte bringebærene.
Avkjøl (kjøleskapskald) og vend inn pisket krem.

 

Fyll og pynt
Ca 1 ½ - 2 l pisket krem
Revet mørk sjokolade
Rørte bringebær/tykt bringebærsyltetøy
Friske bær, sjokolade og annet til pynt

 

Slik setter du sammen festkaken:

Del sukkerbrød i to lag og legg et lag på kakefat
Brett aluminiumsfolie til en fast kant 14- 15 cm høy og form som en kant rundt sukkerbrødet på fatet.
Hvis du har brukt rund form, legg springformen (ikke bunnen) rundt det ene laget av sukkerbrødet.
Smør på halvparten av de rørte bringebærene og bre over halvparten av bringebær moussen .
Legg på nøttebunnen, klem lett sammen slik at bunnene ligger jevnt over hverandre.
Sett kaldt.

Stivpisk ca 5 dl fløte og tilsett revet mørk sjokolade.
Bre kremen over nøttebunnen.
Legg på siste laget med sukkerbrød og press lett sammen.
Sett kaken i kjøleskapet, gjerne natten over.
Pisk fløte til krem og bre utover sidene og toppen på kaken.
Fyll krem i en sprøytepose og dekorer kaken og pynt etter eget ønske.