Lammeskank
Med mandelpotetpurè og rødvinssaus
Kari Innerå var stand-in for Wenche i dag.
Hun er til vanlig daglig leder, og kjøkkensjef, på restauranten CRU Vin og Kjøkken i Oslo.
La deg friste av lammeskank og mandelpotetpurè du også!
Dette trenger du:
4 stk lammeskanker
1 løk
1 laurbær
10 pepperkorn
vann/kraft
Kutt løken i båter, legg skankene og løk, laurbær, pepper i en passende kjele.
Hell over vann/kraft til det dekker.
Trekkes i ca 1,5-2 timer til kjøttet slipper benet.
Alternativt kan man sette skankene i ovnen, i en kjele med lokk,
på 160 grader i ca 3 timer.
Mandelpotetpuré:
12-14 stk store mandelpoteter
1 dl melk
1 dl fløte
30 g smør
3 fedd hvitløk
salt
Skrell hvitløk og mandelpotet, kutt den i mindre biter, ha melk, fløte og smør i en kjele og la det trekke til det blir god smak av hvitløken.
Kok mandelpotetene møre i vann, sil av vannet og la de dampe godt av.
Krakk potetene, gjerne med en ballongvisp, hell den varme melken, litt av gangen i midten av potetgryten, rør om, så du får en glattest mulig purè.
Smakes til med salt, rett før servering.
Rødvinssaus:
2 dl rødvin
5 dl oksekraft/ lammekraft
4 ss kaldt smør
salt/pepper
Kok rødvinen inn til en tredjedel.
Hell over kraften, og la det kok inn til det halve.
Pisk inn smøret før servering og smak til med salt og pepper.