Innbytter Jørgensen ble helten for Solbakkens FC København

Nicolai Jørgensen kom inn fra benken og scoret to mål da FC København fikk en fin start i europaligaen i fotball med 2-0 over HJK Helsingfors i Parken torsdag.

KUNNE JUBLE: Ståle Solbakken kunne juble for seier i Europaligaen. AFP PHOTO  CLAUS FISKER/Scanpix
KUNNE JUBLE: Ståle Solbakken kunne juble for seier i Europaligaen. AFP PHOTO CLAUS FISKER/Scanpix

13 minutter ut i omgangen kom Jørgensen inn, og hans to scoringer kom etter 68 og 81 minutters spill.

1-0 kom etter rot i finnenes forsvar. Claudemirs avlevering kom på merkelig vis fram til Jørgensen som vendte om og sendte ballen i nettet.

Jørgensen punkterte kampen
Inntil da Ståle Solbakkens FCK forgjeves søkt etter åpninger i det sterke finske forsvaret, og lenge så det ut til at kampen kunne gå mot en ny skuffelse for det danske hovedstadslaget. En 7.-plass i superligaen forteller om en tøff sesong så langt i høst for den normalt gode danske toppklubben.

FC København brente også et straffespark før de gikk opp til 1-0. Mannen bak bommen var Andreas Cornelius.

Nevnte Jørgensen var derimot et friskt pust da han kom inn. Bare fire minutter 1-0-scoringen hadde han en avslutning i tverrliggeren, og ni minutter senere punkterte han kampen med en heading i nota etter flott forarbeid av Pierre Bengtsson.

Målløst for Tottenham
Tottenham innledet gruppespillet i europaligaen med 0-0 borte mot Partizan i Beograd torsdag.

London-klubben hadde gjort ti endringer på laget som spilte uavgjort mot Sunderland sist helg. Den eneste som fikk fornyet tillit var Hugo Lloris.

Harry Kane var nær å gi Tottenham ledelsen etter 60 sekunder, men avslutningen gikk i tverrliggeren.

Tottenham var det beste laget i en sjansefattig kamp, men manglet pondus til å bryte ned Partizan-forsvaret.

Vertene var heller ikke helt ufarlig. En feil fra nykommer Federico Fazio var nær ved å bli kostbar da Danilo Pantic var på vei gjennom. Sasa Ilic misbrukte også en mulighet.

Den andre kampen i gruppe C, mellom Besiktas og Asteras Tripolis, endte også uavgjort. Der ble resultatet 1-1.