Ondrasek så rødt da Tromsø tapte

Mjøndalen med imponerende skalp i førstedivisjon. Se kampreferat.

Mjøndalen-Tromsø 2-1

Mjøndalen tok innpå opprykksfavorittene i 1. divisjon ved å slå Tromsø 2-1 i en het kamp med mange kort fredag.

Blant annet kokte det godt hos Tromsø-spissen Zdenek Ondrasek, som ble utvist to minutter før full tid. Da hadde han fått sitt annet gule kort for en ufin ettersleng. Tsjekkeren måtte geleides av banen av lagkameratene.

Også sju andre spillere, fem av dem fra TIL, havnet i dommer Anders Gjermshus bok.

Magnus Andersen holdt liv i håpet da han reduserte i overtiden, men Mjøndalen holdt unna og påførte «Gutan» deres fjerde tap for sesongen.

Vertene hadde ledet nesten hele kampen etter at Vamouti Diomande gjorde 1-0 i det 2. minuttet. Magnus Sylling Olsen doblet ledelsen etter drøye halvtimen.

Etter den utsatte kampen har samtlige lag i 1. divisjon spilt 23 kamper. Sandefjord (50 poeng) og Tromsø (47) ligger an til direkte opprykk, men Mjøndalen (43) puster topplagene i ryggen etter trepoengeren fredag. (©NTB)