Europark bøtela 48 pendlere - må slette alle bøtene

Jernbaneverket tok affære etter sterke protester.

SLETTES: Totalt 48 biler er ilagt kontrollavgift for ulovlig parkering 
ved Frogner stasjon de siste dagene. Nå har Jernbaneverket beordret 
EuroPark til å slette bøtene. Foto: Rune Bernhus, rb.no/ANB
SLETTES: Totalt 48 biler er ilagt kontrollavgift for ulovlig parkering ved Frogner stasjon de siste dagene. Nå har Jernbaneverket beordret EuroPark til å slette bøtene. Foto: Rune Bernhus, rb.no/ANB

48 pendlere har blitt bøtelagt på Frogner stasjon den siste uken. Nå kan de kaste boten. Jernbaneverket har nemlig gitt Europark beskjed om å slette alle de 48 bøtene.

Presseansvarlig Kjell Bakken i hovedstadstriangelet i Jernbaneverket sier til rb.no at alle de bøtelagte bilene har stått utenfor oppmerkede plasser. Men han forstår at folk kan ha oppfattet områdene som lovlige parkeringsplasser, noe flere av dem også vil bli innen kort tid.

Totalt er 48 biler bøtelagt ved togstasjonen de siste dagene. Nå slipper samtlige av dem å betale kontrollavgiften.

Jernbaneverket har i sommer jobbet med å utvide antall parkeringsplasser på Frogner stasjon.

BAKGRUNN: Flere titalls pendlere ilagt kontrollavgift

Ber folk ta hensyn

Noen nye bøter vil heller ikke dukke opp i de aller nærmeste dagene.

– Vi kommer nå til å avblende alle parkeringsskiltene på Frogner stasjon inntil vi får merket opp alle de 19 nye parkeringsplassene, sier Kjell Bakken.

Samtidig ber han instendig om at folk viser hensyn til andre reisende når de parkerer og sørger for at det fortsatt blir framkommelig for utrykningskjøretøyer.

– Biler som står i veien vil bli tauet bort, sier han.

Et engangstilfelle

At Jernbaneverket strekker fram hånda til de jernbanereisende denne gangen, betyr ikke at det blir fritt fram for NSBs kunder i framtida.

- Når vi har merket opp de nye plassene og avblendingen blir fjernet, vil Europark starte opp igjen med bøtelegging av dem som står ulovlig parkert på Frogner stasjon, understreker Kjell Bakken.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Får parkeringsbot på sin egen tomt