Halvorsen: – En scoring etter vårt hjerte

Bodø/Glimt tok et steg bort fra bunnstriden i eliteserien da laget slo Haugesund 2-1 på bortebane søndag.

Haugesund - Bodø/Glimt 1-2:

Det var ventet at laget fra Nordland skulle få det tøft i Haugesund, som har vært i god form etter sommerferien.

Glimt startet derimot høstsesongen med fem strake tap, og mye så svart ut for det nyopprykkede laget. Men i de to forrige kampene klarte Jan Halvor Halvorsens menn å kare seg til tre poeng mot Sogndal og uavgjort mot Sandnes Ulf.

Det ga håp foran søndagens kamp. For i Haugesund sjokkerte Bodø/Glimt hjemmepublikummet og tok tre særdeles viktige poeng.

Det var fra start av Glimt gjorde det mot Haugesund. Etter ti minutter slo gjestene et langt frispark inn i Haugesunds 16-meter. Per Kristian Bråtveit fikk bokset frisparket ut, men ballen havnet i beina på Papa Alioune Ndiaye. Han dunket ballen inn i høyre hjørne.

Like før pause kontret bortelaget inn 2-0. Det ble satt fart, og Daniel Berntsen spilte Trond Olsen fri. Han gjorde ingen feil alene med keeper og ga Glimt en fantastisk avslutning på første omgang.

Haugesund fikk et trøstemål etter 59 minutter. Ballen ble spilt gjennom til Gytkjær som satt den sikkert forbi Londak og i mål.

Haugesund maktet ikke å score flere mål, og dermed var det en slukøret Jostein Grindhaug som ble intervjuet av Davy Wathne i FotballXtra etter kampen.

– Vi er ikke gode nok i dag. Bodø/Glimt spiller fornuftig og tar med seg alle poengene, forteller Jostein Grindhaug etter kampen.

Smile kunne imidlertid Jan Halvor Halvorsen gjøre. Spesielt Glimts andre mål gledet treneren.

–  Det er noe vi jobber med hver uke, men det er ikke alltid vi får sett det. Det var en fantastisk scoring, akkurat ut i fra vårt hjerte. Jeg vil berømme spillerne for en fantastisk lagmoral, selv om vi burde ha drept kampen på 2-1, forklarer Halvorsen.