Sarita´s Malai chicken tikka

Her er dagens oppskrift!

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Mange i Norge er vel kjent med kylling tandoori.

Kylling tandoori betyr egentlig kylling som er grillet i tandoor-ovn (leirovn).
I Norge er vi vant til å spise den klassiske tandoori kyllingen, men det er utallige varianter av en tandoori kylling.

- Her har jeg marinert kylllingstykkene i kremost og rømme, sammen med delikate kryddere. Har bevisst brukt få ingredienser for å slå hull på myten om at det er alt for mange ulike ingredienser i Indisk mat, sier Sarita.

Dette trenger du

2 timer marineringstid, ca 30 min steketid

4 hele kyllingbryst eller hele kyllinglår uten skinn
2 ss ingefær finraspet
1 ss salt
4 ss sitronsaft
1 ts hvitpepper (ønsker en sterkere øk mengden pepper)
4 ss nøytral matolje

1 bx philadelphia ost med urter
4 ss rømme
½ ts kardemommepulver
½ revet muskatnøtt
2 ss maizena/kikertmel

Slik gjør du det:

Lag snitt i kyllingkjøttet. Bland sammen ingefær, salt, sitronsaft og hvitpepper. Gni dette godt inn i kyllingen og spesielt inn i snittene. La dette stå i ca 30 min i kjøleskap.

Bland sammen ost, rømme, kardemommepulver, maizena og revet muskatnøtt før alt dette blandes godt i kyllingen.

Stek i ildfast form på ca 200C i ca 20-30 min. Ellers er disse fine å grille på grillen

Server disse med en salat eller kutt den ferdig grillede kyllingen og ha på nybakt nan brød med en god mango chutney ved siden av.

Lettvinte hvitløkog koriander nan:

Hvitløk og koriander nan er de mest populære nan brød sortene som finnes. Det som er unikt for tandoori bakte nan brød er at de får en sprø bakflate og en myk og luftig fremside. Denne oppskiften er fin å lage i vanlig stekovn også, husk at jo høyere temperatur en steker nan brød på jo bedre blir de.

500 gr hvetemel
3 dl lunket melk
50 gr fersk gjær
1 ss salt
2 ss sukker
4 ss olje
1 egg

Finhakket hvitløk
Fersk koriander
Litt havsalt
smør

Sett ovnen på maks temperatur.
Start med å blande alt det tørre, bland godt.

Løs opp gjær i halve melka, bland inn først den andre delen for så å blande den med gjær også. Ha i Olje og kan til en smidig deig.

Deigen skal ikke være fast, men litt løs. La den heve til dobbel størrelse.
Del inn i 6 deigemner og la disse heve vider i 20 min.
Bruk hendene til å forme og klemme ut dråpeformede nan brød.
Hvis vi bruker kjevle blir de ikke så luftige. Prikk med gaffel

Strø på finhakket hvitløk og koriander. Strø gjerne på litt havsalt også.

Stek på stekbrett/steinplate på sterk varme. Pensle med smør før servering.