Lennart solgte bilen - to timer senere så den slik ut

Nå føler han seg uthengt som bildesperado

Slik gikk det med bilen til Lennart Pedersen, bare to timer etter at han solgte den. Foto:Kristoffer Klem Bergersen og Lone Martinsen, fremover.no/ANB.
Slik gikk det med bilen til Lennart Pedersen, bare to timer etter at han solgte den. Foto:Kristoffer Klem Bergersen og Lone Martinsen, fremover.no/ANB.

Få timer før ulykken i Fagernestunnelen onsdag solgte Lennart Pedersen (25) bilen sin.

Nå går det rykter i Narvik om at det var Lennart som kjørte ulykkesbilen som havnet på taket – og at han kjørte i fylla, skriver Fremover.


Kjøpte bilen usett

Ved 15-tiden onsdag ble Lennart kontaktet av en kar som var interessert i å kjøpe bilen hans etter å ha sett en annonse på nett.

Han ville gjerne ha handelen overstått så raskt som mulig, men Lennart var på jobb og ga beskjed om at de ikke kunne møtes før halv ni på kvelden.

– Men han fortsatte å mase, og sa at han var i Narvik og hadde tatt ut penger, forteller Pedersen.

Derfor ble det avtalt at kjøperen kunne komme til Amfi hvor Pedersen jobber.

– Han måtte ha bilen med en gang, og hadde ikke tid til å se på den.


Hadde det travelt

Kjøperen fra Svolvær skal ha fortalt til Pedersen at han var i Narvik for å kjøpe en annen bil, men at det ikke lot seg gjøre.

Bilen skulle være en gave, noe som var en av grunnene til at han stresset.

Videre opplyste kjøperen til Pedersen at han skulle en snartur innom en butikk i Narvik for å kjøpe en CD-spiller til bilen, før han skulle sette kursen nordover. Men slik endte ikke bilturen. I stedet kræsjet han i flere biler i Fagernestunnelen før han traff tunnelveggen og havnet på taket.


Trodde han var eldre

Lenart forteller at han aldri hadde mistanke om at kjøperen ikke var myndig.

– Jeg spurte ikke etter legitimasjon. Han møtte opp alene og hadde kontanter med seg, så jeg tok det som god fisk at han var over 18 og hadde førerkort.

Han merket heller ingen tegn til rus hos den unge sjåføren.

– Jeg hadde ikke så god tid til å prate med han, men på meg virket han ikke beruset.


Rykteflom i Narvik

Omtrent en time etter ulykken fikk Pedersen en telefon fra en kompis som fortalte at bilen hans lå på taket i tunnelen.

– Jeg trodde han tullet med meg, men skjønte jo det var sant da jeg sjekket avisen.

Han og samboeren hoppet da i firmabilen og kjørte til tunnelen. Der pratet han med politiet og leverte dem salgsmeldingen.

Senere begynte ryktene å gå i Narvik.

– Jeg har fått høre i ettertid at det går mange rykter om at det var jeg som kjørte bilen da det skjedde, og at jeg kjørte i fylla, forteller Pedersen oppgitt.

Noen mener også å ha observert han.

– Jeg fikk høre at jeg ble dratt ut av Mercedesen og satt i politibilen. Men jeg var jo på jobb, og ante ikke hva som skjedde.


Forsikringssak

Lennart forteller at han ba kjøperen ordne forsikring med en gang. Det skal ikke ha blitt gjort. Men Lennart rakk å si opp sin forsikring sin i Gjensidige en halvtime før bilen kræsjet og havnet på taket.

Det er nå opprettet et skadesak i Pedersens navn, men han tror han vil slippe unna med salgsmeldingen som bevis.

– Først fikk jeg beskjed om at jeg måtte levere skademelding, men etter å ha forklart situasjonen ba de meg se bort ifra det, forteller Pedersen og legger til at både forsikringsselskapet og politiet har vist stor forståelse.

Du kan lese mer om bil og trafikk på fremover.no - her:

Bilselgeren avslørte svindel - i siste liten