Nå er prisene klare

Ventes å bli Norges mest solgte familiebil - se hva den vil koste.

Åttende generasjon VW Passat, her med R-styling, er ikke kommet til forhandlerne enda. Men nå er prisene klare, og den kan bestilles. De første kundene vil motta bilen sin i slutten av november.
Åttende generasjon VW Passat, her med R-styling, er ikke kommet til forhandlerne enda. Men nå er prisene klare, og den kan bestilles. De første kundene vil motta bilen sin i slutten av november.

Det er fortsatt en stund til du kan få nye VW Passat levert. Den finnes ikke tilgjengelig hos forhandlere for prøvekjøring. Det eneste potensielle kunder har å gå på er bilder og teknisk informasjon.

Likevel ventes det at pågangen vil være stor de neste ukene - for å få bilen levert så tidlig som mulig.

De som er raskest ute, kan vente seg å få sin bil i uke 48, sier direktør for Volkswagen i Norge, Ulf Tore Hekneby. Det vil si siste uken i november.

Les også: Folkevogna ingen har hørt om

240 hk

De fire modellene som kan forhåndsbestilles er 2,0TDI 150hk DSG Highline sedan til en startpris på 435.000 kroner, 2,0TDI 150hk DSG Comfortline stasjonsvogn til 402.100 kroner, 2,0TDI 150hk DSG Highline stasjonsvogn til 441.500 kroner og 2,0BiTDI 240hk DSG 4M Highline stasjonsvogn til en startpris på 583.500 kroner.

Størrelsesmessig er nye Passat fire millimeter kortere enn før, men innvendig har plassen blitt vesentlig forbedret. Bagasjeromsvolumet øker også fra 603 til 650 liter, og bakseteplassen er også bedre.

Bilen veier også opp til 85 kg mindre enn forgjengeren.

Les også: Her er familieracerne du har råd til 

Mye nytt utstyr

Sikkerheten er også blitt bedre i nye Passat. City Nødbrems er standard på alle nye Passat, og i Highline-utførelse vil den også bli levert med ACC adaptiv cruise control, med Front Assist som standard.

En annen nyhet når det kommer til utstyr, er at du kan få head up-display - og det største infotainmentsystemet har en 8" skjerm med Google Earth og Google Street View.

Les også: 124.470 nordmenn har kjøpt denne bilen

4x4

- Listen over standardutstyr og ekstrautstyr er lang, og vi har store forhåpninger til nye Passat i Norge. Målet er at Passat blir markedslederen i sitt segment, avslutter Hekneby.

Passat kommer naturligvis med både 4x4 og mindre motoralternativer etterhvert. 

Les også: VW Passat: Beste bruktbil