Tromsø med 7-0-seier i Europa

Tromsø knuste det estiske laget Santos Tartu hele 7-0 i den første kampen i 1. kvalifiseringsrunde til europaligaen.

TOMÅLSSCORER: Magnus Andersen og TIL vant 7-0. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Kampen mot laget fra nivå tre i estisk fotball viste seg å bli lett for tromsøværingene, som stilte med sin antatt beste startellever. De var på forhånd usikre på hva slags lag som ventet dem i Estland.

Tromsø scoret sitt første mål ved Magnus Andersen etter 13 spilte minutter. De så seg aldri tilbake og avgjorde så å si kampen allerede midtveis i første omgang da Jonas Johansen og Morten Moldskred scoret etter 21 og 23 minutter.

Til pause ledet Tromsø 4-0 etter at Magnus Andersen noterte seg for sitt andre mål like før pause.

Tromsø fortsatte å kjøre over det estiske laget i annen omgang, selv om de gjorde en endring i pausen og lot den unge keeperen Lars Herlofsen få prøve seg mellom stengene.

Ti minutter ut i omgangen scoret Thomas Drage 5-0 for Tromsø. Hans Nordbye og Lars Gunnar Johnsen scoret de to siste målene for den norske cupfinalisten fra 2012. (©NTB)