Gode nyheter for MediaCity Bergen

Klyngeutviklingsprosjektet Mediarena i Bergen oppgraderes og tas inn i programmet for Norwegian Centres of Expertise (NCE). – Dette er veldig viktig for videre utvikling av MediaCity Bergen, sier Svein Ove Søreide, prosjektleder for MediaCity Bergen.

Svein Ove Søreide, Stig Frode Opsvik og næringsminister Monica Mæland. FOTO: INNOVATION NORWAY
Svein Ove Søreide, Stig Frode Opsvik og næringsminister Monica Mæland. FOTO: INNOVATION NORWAY

Næringsminister Monica Mæland kunngjorde i dag hvilke næringsmiljøer som får NCE-status. NCE-programmet gir prosjektstøtte til næringsklynger som jobber med langsiktige og målrettede utviklingsprosesser og som har de beste forutsetningene for videre vekst både nasjonalt og internasjonalt.

Det er første gang en medieklynge får NCE-status.

- Dette er en viktig milepæl i utvikling av medieklyngen i Bergen, sier styreleder i Mediarena og teknologidirektør i TV 2, Håvard Myklebust.

Mer kraft og langsiktighet
Medieklyngen i Bergen har vokst gradvis frem gjennom de siste 20 årene, og har blant annet resultert i en rekke nye teknologibedrifter – flere med vesentlig internasjonal suksess. De siste to-tre årene har betydningen av samarbeidet i klyngen blitt stadig tydeligere for aktørene, noe som har resultert i økt satsing på aktiv klyngeutvikling.

9. mai i år ble det kjent at nærings- og kunnskapsparken MediaCity Bergen blir realisert, etter vedtak i TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen. Og nå er det altså også klart at klyngeutviklingsprosjektet Mediarena blir til NCE Media.

- Dette er svært gledelig. NCE-status betyr et mer kraftfullt klyngeutviklingsprosjekt som både kan forsterke pågående prosesser og sette i gang nye. I tillegg betyr det større langsiktighet i klyngeutviklingen, sier daglig leder i Mediarena, Stig Frode Opsvik.

- I praksis betyr dette vi får en betydelig økt støtte i en periode på seks år, sier Svein Ove Søreide.

Nytt klyngeprogram
Mediarena har inngått i Arenaprogrammet til Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd og SIVA siden 2010. I januar i år ble det lyst ut et nytt helhetlig klyngeprogram, med mulighet for nye prosjekter å søke både om Arena- og NCE-status. I tillegg ble det lansert et nytt nivå i klyngeprogrammet, Global Centres of Experise (GCE).

- Mediarena hadde maksimum ett år igjen i Arenaprogrammet, og prosjektet var samtidig i ferd med å vokse ut av rammene som ligger i dette programmet. For oss var det derfor naturlig å søke på neste nivået i klyngeprogrammet – NCE, sier Myklebust.

Godt mottatt
Nyheten om at søknaden vant frem, blir godt mottatt av bedriftene i klyngen.

- Medieklyngen gjør oss unik sammenlignet med utenlandske leverandører. Folk der ute begynner å forstå at grunnen til at vi klarer å bringe noe annet til bords, er på grunn av klyngen i Bergen. Det er helt uvurderlig, sier CEO i Vimond, Helge Høibraaten – som nettopp har inngått avtale med et av de største medieselskapene i USA.

Under offentliggjøringen Astrup Fearnley-museet i dag ble det tildelt i alt 4 nye Arenaprosjekter, 2 NCE-prosjekter og 2 GCE-prosjekter. Det fantes 12 NCE-prosjekter i Norge innenfor ulike bransjer før dagens tildelinger.

Les mer her:
Bergen får Nordens første medieby

Mer innhold fra TV 2