Krever 14 års fengsel for rovdrap på millionær

– Vi finner faktisk ikke noe stort verre enn dette, sa statsadvokat Tonje Tønder i sin sluttprosedyre.

BER OM 14 ÅR: Statsadvokat Tonje Tønder i Oslo tingrett under en pause i rettssaken der en 61 år gammel kvinne er tiltalt for å ha drept Pål Stener Johannessen (90) i mars 2013.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BER OM 14 ÅR: Statsadvokat Tonje Tønder i Oslo tingrett under en pause i rettssaken der en 61 år gammel kvinne er tiltalt for å ha drept Pål Stener Johannessen (90) i mars 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I rettssaken som handler om to rivaliserende kvinner, en avdød millionær, og en arv på femten millioner kroner, har aktor Tonje Tønder nå lagt ned påstand om 14 års fengsel for den drapstiltalte hushjelpen.

Hun holdt i dag sitt sluttinnlegg i rettssaken som har pågått i Oslo tingrett siden 2. juni.

Hun krever også at 61-åringen mister arveretten på Johannessens millionformue.

– Dette er et rovmord

– Drapet ligger tett opp mot overlagt drap, noe som gjør det klart skjerpende. Det at hun velger å gå til Johannessen en sen kveld. Hun er en tillitsperson, hun låser seg inn og han er en gammel og skrøpelig person som ikke kan gjøre motstand. Vi finner faktisk ikke noe stort verre enn dette, dette er et rovmord, uttalte Tønder.

Kvelden 13. mars i fjor døde Johannessen i sin egen seng. Politiet mener at det var hushjelpen som kvalte han. Den første obduksjonsrapporten konkluderte med naturlig død, mens den endelige rapporten påpekte at han var utsatt for press/trykk mot nese munn. Selve dødsårsaken er fremdeles uklar.

Hushjelpen var opprinnelig hovedarving i Johannessens testamente, mens hjemmehjelpen (36) hans sto som nummer to på arverekkefølgen.

Én av dem kan arve

Den 36 år gamle kvinnen og Pål Stener Johannessen fikk etter hvert et svært nært forhold. Dette forholdet satt ikke Johannessens hushjelp (61) særlig pris på. Det var hun som var oppført som arving etter den aldrende, pleietrengende mannen.

Plutselig ønsket Johannessen å stryke den hushjelpen fra testamentet, til fordel for hans nye venn, den 36 år gamle hjemmehjelpen.

Tiltaltes advokat Øystein Storrvik argumenterer for at den 36 år gamle kvinnen hele tiden har ønsket å få hushjelpen dømt for drap, og slik selv sikre seg arven på 15 millioner kroner. Dette har 36-åringen nektet for.

Den tiltalte hushjelpen hevder hun ikke ante at hun sto oppført som enearving til formuen, og kjernen i saken har i stor grad handlet om hvem som har visst hva om testamentet.

Hushjelpens forsvarer, Øystein Storrvik, starter sin prosedyre mandag ettermiddag.

(TV 2 / NTB)

Mer innhold fra TV 2