PST: Flere nordmenn drept i Syria

I  løpet av de siste dagene er minst én nordmann drept i Syria, skriver Dagbladet. Den drepte mannen hadde somalisk bakgrunn.

Dagbladet har fått bekreftet at den norske statsborgeren er drept. Det er også ubekreftede meldinger om at andre nordmenn skal ha mistet livet i krigshandlinger sammen med terrorgruppa ISIS (Islamsk stat i Irak og Stor-Syria) i Syria den siste tiden, skriver avisen.

Utenriksdepartementet kan verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

– Vi har ikke fått melding om at en norsk borger skal ha blitt drept i Syria, sier Eskil Sivertsen, talsmann for Utenriksdepartementet til TV 2.

Heller ikke PST kan bekrefte Dagbladets oppysninger. 

– Vi har ingen kommentar til de konkrete opplysningene. Det jeg kan si er at vi vet at flere nordmenn har reist ned til Syria etter jul og ett alternativ er jo at de blir drept i kampene, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til TV 2.

Tidligere er det bekreftet at minst sju norske islamister har blitt drept i Syria. Mennene skal alle ha hatt tilknytning til gruppen PST omtaler som en terrororganisasjon, «Islamsk stat i Irak og Stor-Syria» (ISIS).

Tirsdag morgen ble tre personer pågrepet og siktet for terrorstøtte. To av dem skal tidligere ha kjempet med ISIL, og PST tror alle tre hadde planer om å slutte seg til gruppen igjen. Senere på dagen ble ytterligere to menn (28) og (56) fra Bærum innbrakt som vitner i saken. 56-åringen ble senere siktet for å ha forhindret politiets etterforskning.

Fengslingsmøtet for de tre terrorsiktede vil foregå onsdag ettermiddag.

(NTB/ TV 2)

Mer innhold fra TV 2