TV 2 klare med "Idol Jr"  

 På TV 2 i høst blir Idol større enn noensinne, og nå skal også barna få være med!  

Sandra Lyng og Margaret Berger.
Sandra Lyng og Margaret Berger.


Helt siden idol startet opp på TV 2 i 2003 har det vært et sterkt ønske fra barn fra hele landet om at også de kan få være med i konkurransen. I år har TV 2 funnet formen på det som blir Idol Junior, en mini-utgave av Idol som skal gå parallellt med vanlige Idol på TV 2 i høst. Idol Junior sendes fra Idol-studio med egen programleder og et eget dommerpanel. Blant Junior-dommerne finner vi kjente og kjære Idol-navn som Sandra Lyng og Margaret Berger

Kjente Idol-dommere

- Det skal bli utrolig morsomt å være med å jobbe med talentfulle barn. Vi var selv unge da vi var med i Idol for 10 år siden, og det har betydd enormt mye for våre karrierer. Nå skal vi være med å heie frem flotte sangtalenter , og vi har mange råd på veien, sier Sandra og Margaret.

Tidenes Idol-satsing

- Idol Junior vil være en fantastisk mulighet for unge sangtalenter å få vist frem det artistpotensialet som bor i dem. Vi skal ta barna på dypeste alvor, la dem få vise frem talentet sitt, ha det moro og leve ut drømmen sin. Samtidig skal vi selvsagt sørge for at de blir tatt godt vare på underveis, noe vi etter hvert har lang erfaring på. Idol Junior skal være et feelgood-program med positivt fokus, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

Idol Junior blir altså en del av tidenes største Idol-satsing på TV 2.

- Idol er jo for tiden ute på tidenes største og lengste audition-turné landet rundt, og med på audition-turnéen har det også vært et større lag av dommerne enn noen gang tidligere. Stian Blipp har i utgangspunktet med seg Kurt Nilsen, Tone Damli, Gunnar Greve og Dansken på tur, men ettersom Tone nylig ble mamma, har Margaret Berger, Annie og Tuva Syvertsen vært hentet inn vikarer i tre av byene. Med Idol Junior på toppen av alt dette, er det på det rene at Idol denne høsten blir større enn noensinne, og vil komme til å prege TV 2s sendeskjema i svært stor grad, forteller Nakken.

Synger under Idol-finalen

Vinneren av Idol Junior får blant annet opptre under den store Idol-finalen i desember.

Hvem som blir programleder, og hvilke andre artister som skal sitte i Idol Junior-juryen blir klart om kort tid.

Idol Junior har en øvre aldersgrense på 15 år, og søknadskjema vil ligge på tv2.no/idol

Mer innhold fra TV 2