Sigrids drapsmann dømt til tvungen behandling

Bistandsadvokat Harald Stabell til TV 2: – Foreldrene til Sigrid er tilfreds.

BEHANDLING: Borgarting lagmannsrett har bestemt at 39-åringen skal overføres til tvungent psykisk helsevern. FOTO: Lise Åserud / NTB Scanpix
BEHANDLING: Borgarting lagmannsrett har bestemt at 39-åringen skal overføres til tvungent psykisk helsevern. FOTO: Lise Åserud / NTB Scanpix

Den 39 år gamle mannen som juryen mener drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), ble onsdag dømt til tvungent psykisk helsevern.

Borgarting lagmannsrett hadde i realiteten ikke noe annet valg enn å dømme 39-åringen til overføring til tvungent psykisk helsevern. Juryen avgjorde tidligere i mai at mannen ikke er strafferettslig tilregnelig

39-åringen er også dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til hver av jentas foreldre. Det er langt under den summen bistandsadvokat Harald Stabell la ned påstand om.

– Får aldri svar

– Foreldrene til Sigrid er tilfreds med lagmannsrettens utmåling og oppreisning, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell til TV 2.

Han legger til at for familien er ikke pengene det viktige, men å få svar på hva som skjedde med datteren deres.

– Og det har denne saken dessverre ikke gitt dem svar på, sier han.

Familien vil ikke anke, og ber nå om ro.

Krevde behandling

Reaksjonen er i tråd med aktors påstand og bygger ikke minst på den tungtveiende konklusjonen til rettspsykiatrisk sakkyndig Kjersti Narud rett før saken ble tatt opp til doms:

– Ja, jeg sier han «må» og ikke «bør» få behandling. Det er den eneste muligheten for å redusere risiko for alvorlige voldshandlinger, sa Narud.

Hun mener 39-åringen ikke nødvendigvis mangler vilje til å snakke inngående om de alvorlige anklagene, men manglende evne.

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2