Eli Kari tilbake til TV 2 - blir værsjef

Eli Kari Gjengedal er ansatt som redaksjonssjef for TV 2-været. Dermed er Gjengedal tilbake i TV 2 etter knapt et år i NRK.  

Eli Kari Gjengedal
Eli Kari Gjengedal

- Eli Kari spiser vær til frokost, middag og kvelds, og hun er den perfekte til å videreutvikle våre værsendinger. Vi er veldig glade for å kunne hente henne tilbake fra NRK. Jeg møtte Eli Kari på en tv-messe i USA rett før påske og det tok oss en halv kaffekopp å finne ut at vi skal jobbe sammen, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Gjengedal får i sin nye jobb ansvaret for rekruttering, coaching og utvikling av TV 2 kanalenes værsendinger.

- I tillegg har vi diskutert noen programideer, som blir spennende å diskutere videre. Vær er en veldig viktig merkevare for oss og vi tror potensiale er stort i krysningspunktet nett og tv, sier Årsæther.

Gjengedal, som skal rapportere til aktualitetsredaktør Gerhard Helskog, starter i sin nye jobb 1. juni.

- Dette er drømmejobben. Jeg gleder meg til å popularisere formidling av værvarsling sammen med TV2 og StormGeo. Det er verdens største tillitserklæring fra TV2, jeg håper at jeg leverer, som de sier på Idolspråket, det TV seerne ønsker. Og kanskje ikke vet at de ønsker før de ser det. Været vårt er i endring og god varsling blir svært viktig fremover. Da skal TV2 være på værballen, sier Gjengedal.

Mer innhold fra TV 2