Aukland-brødrene slakter Birken-avlysning

– Det er rett og slett tragisk, tordner Anders Aukland.

SLAKTER ARRANGØREN: Anders Aukland (foran) og Jørgen Aukland (bak) er ikke nådig. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
SLAKTER ARRANGØREN: Anders Aukland (foran) og Jørgen Aukland (bak) er ikke nådig. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Anders og Jørgen Aukland raser mot avgjørelsen om å avlyse Birkebeinerrennet. Sammen med en rekke andre løpere trosset de været og gikk over fjellet.

– Rett og slett tragisk

Ifølge nettsiden langrenn.com valgte en rekke toppløpere å gå løypa. Blant dem var brødrene Anders og Jørgen Aukland, som mener det var feil å avlyse rennet. 

– De burde ha kjørt alle klasser. Dette rennet betyr mye for veldig mange. Beslutningen om å avlyse Birken er rett og slett tragisk, tordner Anders Aukland overfor nettstedet.

– Jeg slakter beslutningen om å avlyse, istemmer broder Jørgen.

De mener forholden ikke var så dårlige at arrangøren burde avlyst.

– Det var kjempefint å gå. Litt føyke var det over fjellet, men ikke verre enn en typisk treningstur på Beito, sier Anders Aukland.

Får ikke pengene tilbake

Sterk vind i fjellet var juryens begrunnelse for å avlyse det tradisjonsrike rennet lørdag. De 17.000 påmeldte får ikke pengene tilbake.

– Det står i vårt program at arrangøren beholder startkontingenten hvis rennet blir avlyst på arrangementsdagen, sier styreleder og daglig leder Hans Petter Wahl Adolfsen i Birken AS til NTB.

– Det er forferdelig trist at rennet ble avlyst, men vi må ha forståelse for at juryen setter sikkerheten i høysetet, sier han.

Skuffelsen var stor hos dem som hadde sett fram til å gå det tradisjonsrike skirennet fra Rena til Lillehammer, en strekning på 54 kilometer.

(©NTB)