Mosart Medialab til Vizrt

To selskaper som begge springer ut av TV 2-miljøet i Bergen finner sammen når Vizrt AS nå kjøper samtlige aksjer i Mosart Medialab AS. 

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Begge selskapene er spin-off fra TV 2s teknoligimiljø og har etter oppstarten etablert seg som sentrale og ledende selskaper innenfor mediebransjen i et internasjonalt konkurranseutsatt marked.

Mosart ble opprinnelig etablert i 2007 basert på den teknologi som var utviklet interrnt i TV 2 for avvikling av nyhets- og sportskanaler. Selskapet leverer en programvare som automatiserer og effektiviserer en rekke kompliserte TV-produksjonsprosesser. Et stort gjennombrudd internasjonalt var da selskapet fikk BBC på kundelisten. Systemet er nå solgt til flere internasjonale kanaler og Mosarts har nå etablert en ledende posisjon i det europeiske TV-markedet. I tillegg har selskapet kunder både i Australia og USA. Mosart har 24 ansatte.

- Vi er svært tilfreds med å ha kommet til enighet med Vizrt. Vi er trygge på at de blir en sterk og kompetent eier som sikrer videre vekst for Mosart. Vizrt er en kompetent organisasjon med en internasjonal tilstedeværelse som vil skape spennende muligheter for Mosart fremover, samtidig som dette ytterligere vil styrke IT- og mediamiljøet i Bergen. Vi gleder oss til å fortsette det tette samarbeidet med begge selskaper i fremtiden, og med det få tilgang til den unike teknologi og kompetanse som er utviklet, sier direktør for strategi og forretningsutvikling Kjetil Nilsen i TV 2 Gruppen AS.

Vizrt tilbyr blant annet 3D-grafikk i sanntid knyttet til interaktive og virtuelle løsninger for animasjoner, kart, værmeldinger og sportsanalyser for TV-bransjen. Selskapets produkter brukes av flere av verdens største TV-selskaper, inkludert CNN, BBC og Al Jazeera. Selskapets hovedkontor ligger i Bergen.

- Dette oppkjøpet er i tråd med strategien vår om å sikre Vizrts ledende posisjon i TV-teknologibransjen. Gjennom å forene Mosarts egenart og kompetanse med vår egen kan vi fortsette å ta større andeler i et voksende segment innen tv-produksjon. I tillegg regner vi med å kunne ta ut synergieffekter i overtakelsen, både knyttet til innovasjon og videre vekst, sier administrerende direktør i Vizrt AS, Martin Burkhalter.

Dagens kunngjøring følger av oppkjøpsprosessen som startet 13. november 2013. Denne prosessen er nå sluttført, med det resultat at Vizrt kjøper samtlige aksjer i Mosart.Totalt betaler Vizrt NOK 106,2 millioner for aksjene. I tillegg er det avtalt et resultatavhengig priselement som vil være avhengig av salgsutviklingen i 2014 og 2015. Endelig overtagelse vil skje 11. mars 2014. 

 

Mer innhold fra TV 2