– Å skjelle ut partifeller får ikke konsekvenser i dette partiet

Sandberg annonserte sin avgang i høst, men blir sittende som nestleder i Frp. Det er Øyvind Korsberg misfornøyd med.

NESTLEDER: Per Sandberg (Frp) ankommer sentralstyremøtet i Frp mandag. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB scanpix
NESTLEDER: Per Sandberg (Frp) ankommer sentralstyremøtet i Frp mandag. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB scanpix

Mandag klokken 12 møttes Fremskrittspartiets sentralstyre på partikontoret i Oslo. Der ble det klart at Per Sandberg vil fortsette som nestleder.

– Jeg fortsetter ut perioden som nestleder, bekrefter Sandberg.

Sandberg er valgt frem til partiets landsmøte i 2015.

Han sier han følte at han fikk støtte fra et enstemmig sentralstyre på dagens møte.

– Ikke en styrke for partiet

En av de som ikke er glad for nyheten er Sandbergs partikollega, stortingsrepresentant Øyvind Korsberg. Han ble i Sandbergs bok, «Mot min vilje», omtalt som løgnaktig og hevngjerrig. 

– Jeg registrerer at det å skjelle ut og henge ut partifeller i en bok ikke får konsekvenser i dette partiet. Dette er åpenbart et gladnyhet for Siv Jensen og sentralstyret, sier Korsberg til TV 2.

Han mener det at Sandberg først signaliserer at han vil trekke seg før tiden, men nå snur om, er «uheldig vingling». 

– Det er åpenbart ikke en styrke for partiet at det vingles slik som Per Sandberg har gjort i dette tilfellet, sier han.

Korsberg skulle helst sett at Sandberg hadde gått av i vår. 

– Jeg mener at vi har flere kandidater som kunne gjort en langt bedre jobb som nestleder, sier han.

Trakk seg

Per Sandberg varslet i oktober at han ville trekke seg fra vervet som Fremskrittspartiets første nestleder.

Den 53 år gamle partiveteranen fra Skogn i Nord-Trøndelag ville heller ikke være statsråd eller parlamentarisk leder og begrunnet dette med slitasje, manglende motivasjon og behov for mer tid med familien.

– Nå har jeg har hatt masse tid sammen med familien og en god lang ferie og så ser jeg hvor spennende det blir fremover når vår regjering og statsrådene våre skal begynne å levere politikk. Den motivasjonen og inspirasjonen har jeg fått nå og det vil jeg være med på, sier Sandberg.

– Tenke litt på det

Sandberg har vært nestleder i Frp siden 2006. Han ble gjenvalgt som partiets første nestleder på landsmøtet i fjor og står egentlig ikke på valg i år. 

Men på grunn av hans varslede avgang, var Frp like ved å nedsette en valgkomité for å finne partiets nye nestleder da Sandberg under den årlige journalistkonferansen på Hell i helgen åpnet for å fortsette likevel.

– Selv om jeg ikke ble statsråd, må jeg kanskje tenke meg om når det gjelder nestleder. Det blir jo veldig kjedelig for dere da, om jeg skulle slutte. Så jeg skal tenke litt på det der, sa Sandberg ifølge Adresseavisen.

Følg partienes utvikling i TV 2s partibarometer

(TV 2/ NTB)