– Han gispet etter luft i ti minutter

Omstridt henrettelse i Ohio vekker avsky

Dennis McGuire ble henrettet med en ny type gift i Ohio natt til fredag. AP Photo/Ohio Department of Rehabilitation and Correction, File
Dennis McGuire ble henrettet med en ny type gift i Ohio natt til fredag. AP Photo/Ohio Department of Rehabilitation and Correction, File

Cleveland (NTB-AFP): Den dødsdømte Dennis McGuire gispet etter luft og hadde krampetrekninger i hele ti minutter da han ble henrettet i Ohio, ifølge øyenvitner.

53-åringen ble henrettet av fengselsmyndighetene torsdag med en omstridt ny medikamentmiks. En journalist fra avisen Columbus Dispatch som var til stede, forteller at McGuire i 10 til 13 minutter kom med lyder som han «snorket eller ble kvalt».

McGuire ble dømt til døden i 1994 for voldtekt og drap på 22 år gamle Joy Stewart, som var gravid i sjuende måned, melder CNN.

Det er kombinasjonen av midazolam og hydromorfon ble brukt under henrettelsen av McGuire. Ohio er en av flere delstater i USA som nå leter etter alternative medikamenter til bruk for henrettelser etter at flere av de store internasjonale legemiddelprodusentene av etiske grunner har sluttet å framstille eller selge slike legemidler.

Produsenten av pentobarbital, danske Lundbeck, selger ikke lenger middelet til fengsler.

– Myndighetene er uenig. Men sannheten er at ingen vet nøyaktig hvordan McGuire kommer til å dø, hvor lang tid det kommer til å ta eller hva han kommer til å oppleve, skrev jussprofessor Elisabeth A. Semel, leder av «Death Penalty Clinic» ved det juridiske fakultetet til Berkeley, i et innlegg på CNN.com tidligere i uken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2