– Dansk kvinne gjengvoldtatt i India

Kvinne (51) ble brutalt overfalt etter å ha spurt om veien. 

RYGGSEKKTURISTER: Det var i dette område at den danske kvinnen ble voldtatt. Det skal være et område som er populært for ryggsekkturister. FOTO:  APTN
RYGGSEKKTURISTER: Det var i dette område at den danske kvinnen ble voldtatt. Det skal være et område som er populært for ryggsekkturister. FOTO:  APTN

Den 51 år gamle kvinnen skal ha blitt voldtatt av en gruppe menn etter å ha gått seg bort og spurt om veien.

Hendelsen skal ha skjedd tirsdag kveld. 15 personer er arrestert i saken. 

På vei hjem 

Lokale medier melder at kvinnen ble truet med kniv av en gruppe på mer enn seks menn på vei tilbake til hotellet sitt i et område som er populært blant ryggsekkturister.

– Hun hadde gått seg bort da hendelsen skjedde. Vi har identifisert de mistenkte og de er nå i avhør, sier Rajan Bhagat, en talsmann for politiet i den indiske hovedstaden.

Ifølge danske TV 2 henvendte kvinnen seg til en mann mellom 18 og 20 år. Han ledet kvinnen inn i en bakgård hvor voldtekten skjedde. 

Den danske avisen Berlingske Tidende får bekreftet hendelen fra det danske utenriksdepartementet. 51-åringen skal være på vei hjem til Danmark onsdag morgen. 

– Hun har forlatt India med fly og er på vei hjem til Danmark. Men det er behov for en medisinsk undersøkelse av kvinnen, så det må vi forsøke å få til, opplyser politiet i New Delhi til danske TV 2. 

Kraftig reaksjoner

Kvinnen skal ha fortalt en venninne om overgrepet da hun endelig kom seg tilbake til hotellet sitt. Hun skal ha vært på ferie i India i cirka en uke. 

Den danske ambassaden i India har ikke vært tilgjengelig for kommentar overfor danske medier. 

Det har vært stor oppmerksomhet om gjengvoldtekter i India det siste året etter at en 23 år gammel kvinne døde etter en voldtekt i slutten av 2012. Flere steder i India ble det 29. desember markert at det var ett år siden 23-åringen døde.

Hendelsen skapte sterke reaksjoner i India, der vold og trakassering av kvinner er et problem. Det ble store protester og demonstrasjoner både i New Delhi og ellers i landet.

TV2.no/NTB

 

Mer innhold fra TV 2