Neida, ingen henger seg opp i hengerfestet ditt

Men Brooms aprilspøk fikk mange til å lure – også i Statens vegvesen...

Nesten 2.900 delte årets aprilspøk på Broom slik at rundt 80.000 fikk den med seg på Facebook. Mange humret godt   men du skal altså ikke være redd at noen henger seg opp i hengerfestet ditt!
Nesten 2.900 delte årets aprilspøk på Broom slik at rundt 80.000 fikk den med seg på Facebook. Mange humret godt men du skal altså ikke være redd at noen henger seg opp i hengerfestet ditt!

Gårdagen var alle journalisters "17. mai". Det var da vi igjen fikk lov å tenke ut tullenyheter for å få leserne til å gå fem på, eller i hvertfall for å gi dem en god latter.

Ideen til årets aprilspøk i Broom ble født en kort, søvnløs natt i Nice for nesten et år siden, og har modnet siden. Vi ønsket ikke å skape noe rush av folk som skulle skru av de fast-rustede tilhengerfestene sine rundt om på norske verksteder, men heller å skape noen minutters undring – og en liten latter.

Fikk du den ikke med deg? Her er den:

Tilbakemeldingene tyder på at vi klarte det. For ved å plassere nyheten i en slags vemmelig nærhet av noe som avgiftskåte byråkrater kanskje kunne ha funnet på, oppnådde vi i hvertfall å skape interesse og litt diskusjon.

Ble en dele-favoritt på Facebook

I løpet av et lite døgn ble saken delt nesten 2.900 ganger på Facebook, og rundt 80.000 fikk den med seg. Over 100 kommenterte den også på Brooms Facebook-side, og verken kommentarene eller interessen for saken dabbet av selv om folk naturligvis avslørte etter bare noen minutter at det faktisk var en aprilspøk det handlet om.

Les også: Aprilspøk fra 2011 skapte bølger - i februar 2012...

”Selvsagt er dette en aprilspøk, men det kunne fort skjedd i virkeligheten også”, var en vanlig reaksjon hos de som kommenterte. Og noen ba oss slette saken, før noen med makt til å innføre en slik ordning faktisk plukket opp ideen.

Skremte motorsyklistene også

Vi fikk også litt drahjelp som vi ikke hadde regnet med: Saken antydet implisitt at det også var montert kameraer i bomringene som tar bilder bakfra for å plukke opp registreringsnumrene på motorsykler, og det passerte på ingen måte ubemerket i MC-miljøene:

”Hvis dette ikke er en aprilspøk, finner jeg meg en løkke en gang for alle” sa en fortørnet MC-eier, som tydeligvis så kjøregleden forsvinne allerede før sesongen var begynt. Men han fikk raskt svar: ”Jeg tror nok de ombestemmer seg i morgen”, trøstet en annen.

Les også: Mange ville få slettet prikkene i førerkortet...

Ikke overrasket på Trafikkstasjonen

Vi fikk også noen henvendelser direkte fra leserne, og blant smilefjes og takk for en god latter merket vi oss adskillig mer bekymring i mailen fra en leser i Steinkjer: Hva er definisjonen på et avtagbart hengerfeste, er et som er festet med fire synlige bolter like ved selve kula å betrakte som avtagbart, spurte han.

Før han rakk å lese svaret, satte han seg imidlertid i bilen og kjørte til sin lokale Trafikkstasjon for å få klarhet i dette:

Er dette hengerfestet definert som
Er dette hengerfestet definert som

– De kunne opplyse at det bare er kroker med hurtigfester som er å anse som ”avtagbare”. For øvrig kunne de ikke huske å ha hørt om denne nye regelen, men stusset ikke veldig på det. De mente derimot at det var en typisk regel som noen nede i EU kunne finne på å innføre, forteller leseren, som dermed fikk seg en svært god og befriende latter da han kom hjem igjen og leste mailen fra oss, om at det hele bare var en spøk.

Les også: Tesla Model X får en nyhet som mange har venteet på

Hadde ventet i 35 år

Lo godt gjorde også en annen leser utenfor Oslo – men først etter å ha fått et skikkelig sjokk:

Han hadde vært på verksted med sin tre år gamle Audi A3 og blant annet fått hjelp med å montere det ubrukte, avtagbare hengerfestet som han gledet seg veldig til å begynne å bruke, hele 35 år etter at han kjørte med tilhenger på bilen sist. Vel hjemme igjen var vår aprilspøk det første han leste da han slo på datamaskinen – og i noen minutter der lurte han på om kroken måtte av igjen.

– Jeg skjønte ganske kjapt at her var det noe rart. Selvfølgelig 1. april. Den satt! Men nå kjører jeg altså igjen og ”viser fingeren” – en meget artig spøk, ler han.

Les også: Orbisons Cadillac trakk turné-utstyret på tilhenger