BMW 730d: Her kan du lett svi av én million - på fire år

Så høyt verdtitap kan en diger luksusbil ha.

Som nybil er den uoppnåelig for de fleste   men etter noen år er prisen langt mer overkommelig. Det vil si: Å kjøpe   det er nok ikke sikkert den blir veldig rimelig å eie etter hvert.
Som nybil er den uoppnåelig for de fleste men etter noen år er prisen langt mer overkommelig. Det vil si: Å kjøpe det er nok ikke sikkert den blir veldig rimelig å eie etter hvert.

BMW 7-serie er en bil som ny har en veldig begrenset kjøpegruppe.

Enten skal du ha høy inntekt og helst en solid bankkonto også - eller så skal du ha en sjef som er særdeles rundhåndet med firmabilene sine. Uansett: Det blir fort en million og godt over det. Da ramler de fleste av oss av.

Den store, stygge ulven

Men så er det heldgvis sånn at også BMW 7-serie blir bruktbil. Og biler som denne er virkelig offer for den store, stygge ulven når det gjelder biløkonomi: Nemlig verditap.

I ukens Broom-sending har Jan Erik Larssen funnet fram til et veldig godt eksempel på det. Her skal vi nemlig få møte en BMW 730d fra 2010. Nypris den gangen: 1,6 millioner kroner. Nå - fire år senere - blir den din for litt over 600.000!

7-serie - er den et fantastisk kjøp til 200.000.-?

Mangler bare én ting

- Og den er i tillegg kanskje Norges best utstyrte! Her er det nesten ikke mulig å tenke ut noe utstyr som mangler, det er en skikkelig luksusorgie. Det eneste jeg stusser over er hvorfor den ikke har BMWs XDrive-firehjulstrekk. I forhold til alt annet som er på denne bilen er det rene småpenger i tillegg. Men det er klart - ikke alle har bruk for sånt, sier Jan Erik.

Med 245 friske dieselhester, gjør den digre luksusbilen 0-100 km/t på 7,2 sekunder. Samtidig nøyer den seg med et snittforbruk på 0,56 liter/mil - hvis du virkelig holder deg i skinnet!


7-serie handler om luksus - mye luksus! Her er det lett å føle seg som en konge bak rattet.
7-serie handler om luksus - mye luksus! Her er det lett å føle seg som en konge bak rattet.


Denne var en gang verdens raskeste SUV

Lene deg tilbake

- Den er nydelig å kjøre. Komforten er fantastisk, og all luksusen innvendig gjør at du virkelig føler at du reiser på første klasse. Særlig støydempingen er imponerende, her er det til og med doble ruter for å holde støy ute.

- Samtidig er det ikke til å komme fra at dette er en diger bil. Det påvirker også automatisk kjørestilen litt. Du får lyst til å bare lene deg godt tilbake og nyte turene, sier Jan Erik.

- Selv om den har blitt fire år, er det ikke mange konkurrenter som kan by på mye mer utstyr enn dette. Det viser hvor tidlig ute BMW er på de dyreste modellene sine.

Dettte er luksus-SUV til folkepris

Duell på TV

På TV får du se 7-serien i duell med Volvo S80 og Lexus GS.

Men først kan du få med deg en skikkelig smakebit her.

Klikk i videovinduet under for å se klippet:

https://www.youtube.com/watch?v=R7ibWbw2kCo&list=PLx_e3Vvi8IcVTKpVezz3M75UlnJ2Ccwvo

Spiller ikke klippet på mobil eller lesebrett? Klikk her:

Husk Broom på TV 2 Zebra, torsdager kl 21.30.

Apropos verditap: Her kan du nok like godt kaste tusenlappene på peisen