Qashqai: Gammel – men kan fortsatt være et smart kjøp

Denne bestselgeren blir faktisk ikke erstattet

Slik ser Nissan Qashqai ut etter faceliften.
Slik ser Nissan Qashqai ut etter faceliften.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei angående Nissan Qashqai. Jeg ser at det kommer ny utgave av den snart. Er det da dumt å kjøpe dagens modell?

Vi er tett på å skrive kontrakt på en Qashqai + 2 med sju seter og mye utstyr. Så ble jeg lite grann i tvil. Hva mener du som bilekspert?

Benny svarer:

Heisann! Dette er et spørsmål som dukker opp hver gang en bilmodell nærmer seg avløsning. Nissan viste sin splitter nye Qashqai for noen uker siden – og et stykke ut på nyåret kommer den til Norge.

Det betyr at det er innspurt på salget av den gamle nå. Normalt sett betyr det kampanjemodeller og mulighet til å gjøre litt ekstra gode kjøp. Qashqai har jo vært en eneste stor suksess for Nissan, så jeg tipper både importør og forhandlere har litt sommerfugler i magen i forhold til om den nye klarer å følge opp like bra.

En litt negativ nyhet for dem er at +2-utgaven faktisk forsvinner på nye Qashqai. Den skal bare komme som femseter, og altså ikke i den litt forlengede utgaven som gir mulighet for to ekstra seter.

Posisjonen som sjuseter blir nå overtatt av storebror X-Trail som også er på vei i helt ny og større utgave. Nissan håper dermed at denne heller skal friste kundene som vil ha sjuseter.

LES OGSÅ: Dette kan være et skikkelig SUV-kupp


Kompakt bil

Dagens +2 skal imidlertid være med fram til sommeren neste år, og jeg tror absolutt ikke at den er noe dumt kjøp, selv om modellen altså synger på siste verset. Det at den ikke blir erstattet, er neppe negativt for annenhåndsverdien.

Det er ikke mye å velge mellom av sjusetere i denne klassen og til denne prisen – her framstår Qashqai +2 som et svært godt kjøp.

Samtidig kan du jo bruke det at modellen er på vei ut som en liten brekkstang overfor forhandleren, hvis du ikke er helt fornøyd med tilbudet du får. Her bør det være mulig å forhandle litt, kanskje særlig i forhold til å få med litt ekstra utstyr "inkludert" i prisen.

+2 er en svært kompakt sjuseter. Det betyr i praksis at plassen helt bakerst er sterkt begrenset, og best egnet for barn. Men det gir ekstra fleksibilitet – og også god bagasjeromsplass når setene ikke er i bruk.

Lykke til med valget!


Hjelp: Trenger sjuseter med 4x4 – til maks 50.000,-


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Topp 5: Disse kræsjtestene glemmer du ikke så lett

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: