Av Ingrid Treborg

Botox, havregryn, sjøgress, laser og olje – mennesker prøver det meste på jakt etter noe som kan forhindre og fjerne rynker.

Få har nok hørt om norsk lakserogn i konsentrert form nå skal bekjempe linjer i huden.

Onsdag gjestet den portugalske legen Miguel Stanley, som er kjent fra det amerikanske talkshowet «The Doctors», «God Morgen Norge».

Han står bak et nytt serum, Cuvget, som er basert på norske lakseegg. Ifølge ham kan gjøre underverk mot rynker. Han sier at Hollywood har oppdaget serumet, og at mange er fra seg av begeistring.

– Dette er det nye, store. Serumet vårt er rent, miljøvennlig og naturlig produkt som inneholder svært potente enzymer og proteiner fra norsk laks, sier Stanley i videoen over.

– Det hjelper like mye å spise lakserogn, sier norsk hudlege.

– Derfor virker det

miguel copy
Hudlege Bondevik, som er spesialist i dermatologi og estetisk medisin: Norske lakseegg virker mot rynker.

– Lakserogn inneholder spesielle stoffer, proteiner og enzymer og omega 3-fettsyrer som lages og konserveres, og deretter blir sendt til produsenten som da lager denne kremen, sier han.

– Selve innholdet i dette er effektivt. Det trenger inn i huden og bygger opp bindevevet.

Programleder Vår Staude spør om det kanskje ikke bare er å kjøpe rogn og smøre det på huden.

– Kanskje du vil kjenne noe forandring i huden, men smører du lakserogn rett på huden, så vil det harskne og ikke ha noen effekt. Den trenger heller ikke inn i huden – den blir liggende utenpå som et slags skall, svarer hudlegen.

Det kan derimot være like bra å spise fisk og rogn, som det er å kjøpe det kostbare serumet.

– Det å ta det inn i kroppen fungerer vel så bra som å ha det direkte på huden. Hvis du spiser det, kan det ha en effekt, sier Bondevik, som tidligere har uttalt at man kan spise seg til yngre hud.

artikkelen fortsetter under bildet

foers

Begynn når du er 30

bondevik copy
Hudlegen anbefaler alle over 30 år tilføre huden produkter som trenger inn.

I denne alderen mister kroppen kollagen og elastin, som holder den stram og elastisk.

– Fra man er 30 år, begynner bindevevet å reduseres. Det å tilføre noe som trenger inn i huden og gjør jobben sin, er vesentlig.

– Kan du garantere at det virker? Får jeg pengene tilbake hvis det ikke virket, spør en noe skeptisk Vår Staude.

– Ja, svarer hudlegen.

Lege Miguel Stanley understreker at serumet ikke lukter fisk, og at de har gjort alt i sin makt for å fjerne fiskelukten. Staude lukter på kremen, og sier at den lukter godt.

– Ja, alle testpersonene sier at det ikke lukter fisk, og at huden suger serumet til seg. Dette er nesten som mat for huden, sier han.