Nordtveit skaffet straffe mot serielederen

Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach påførte Dortmund sesongens første serietap lørdag. Nordmannen skaffet straffespark, men måtte ut med skade i 2-0-seieren.

Håvard Nordtveit. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Borussia Mönchengladbach - Dortmund 2-0:

Avgjørelsen kom først i de ti siste minuttene av kampen. I det 80. minuttet ble Nordtveit tatt av Mats Hummels i Dortmund-boksen. Midtstopperen ble utvist, og vertenes Max Kruse var sikker fra straffemerket. Nordtveit ble erstattet av Christoph Kramer like etter.

Se Nordtveit skaffe straffespark mot Dortmund i videovinduet øverst (bilder med tillatelse fra Eurosport 2)

I det 86. minuttet fjernet Raffael all tvil om hvor de tre poengene skulle gå. Han satte inn 2-0 på pasning fra Juan Arango etter en kontring.

Kampen var Gladbachs fjerde strake på eget gress. Den betydde at Bayern München overtar førsteplassen i 1. Bundesliga med poeng borte mot Leverkusen senere lørdag.

En gledens dag ble det også for Omar Elabdellaoui lørdag. Hans Eintracht Braunschweig tok sesongens første seier med sterke 2-0 over Wolfsburg på bortebane.

Midtbanemannen Karim Bellarabi gjorde 1-0 etter et fint angrep i det halvtimen var spilt. Fem minutter før slutt trygget Domi Kumbela seieren.

Elabdellaoui spilte hele kampen for gjestene.