Arsenals unggutter vant etter straffesparkkonkurranse

Mer erfarne Nacho Monreal satte den avgjørende straffen mot West Bromwich.

monreal (Foto: TV 2)

West Bromwich-Arsenal 1-1 (4-5 etter straffesparkkonkurranse)

Se straffekonkurransen i videovinduet øverst i saken.

Arsenal måtte ha straffesparkkonkurranse for å slå ut West Bromwich fra den tredje runden av ligacupen.

Det stod 1-1 etter full tid, men fra ellevemeteren var gjestene fra London sterkest og vant 4-3.

Nacho Monreal satt den avgjørende straffen, etter at Serge Gnabry hadde bommet for London-klubben.

Craig Dawson og Morgan Amalfitano bommet siden for West Bromwich og dermed kunne den spanske landslagsbacken avgjøre.

Dermed er det duket for Arsenal-Chelsea i neste runde av ligacupen.

Gjestene fra London stilte med et sterkt redusert mannskap, der Per Mertesacker var den eneste som hadde spilt fast for klubben denne sesongen.

Mikel Arteta og Thomas Vermalen var tilbake etter langvarige skadeopphold, mens Nacho Monreal og Carl Jenkinson også var med fra start.

Startoppstillingen inneholdt ellers spillers som Isaac Hayden, Serge Gnabry, Thomas Eisfeld og Ryo Miyaichi. De som kom på banen etterhvert var Hector Bellerin, Kristoffer Olsson og Chuba Akpom.

West Bromwich hadde på sin side også gjort en del endringer fra laget som slo Sunderland 3-0.

Målgivende og bjelleklang for Bendtner
Arsenal tok ledelsen gjennom Thomas Eisfeld etter at den 19 år gamle tyskeren ble spilt gjennom av Nicklas Bendtner som var tilbake på Arsenal-laget.

Den unge tyskeren, kjent for sine avslutningsegenskaper, var sikker foran mål.

Se målet:

757019

Bendtner markerte seg med en variabel touch men fikk treverket til å riste en gang da han dundret inn i stangen.

Se hendelsen:

756993

Ledelsen til London-laget vart imidlertid bare i ti minutter da Saido Berahino fikk sjansen etter klabb og babb i Arsenal-feltet.

Berahino stanget inn 1-1 og lagene var like langt.

Se utligningen:

757021

West Bromwich nærmest seier
I ekstraomgangene ble det tydelig at Arsenal-laget var fylt opp av unggutter og spillere som ikke har spilt mange nittiminuttere denne sesongen.

Mot slutten av andre ekstraomgang var bortelaget på gyngende grunn ved flere anledninger, men West Bromwich kom ikke nærmere enn et skudd i tverrliggeren med fire minutter igjen å spille.

Dermed ble det straffesparkkonkurranse, hvor Arsenal maktet å holde hodet mest kaldt.

Tittelforsvarer utslått
Swansea gikk overraskende til topps i turneringen sist sesong, men denne gangen ble det tidlig exit.

Etter en målløs første omgang tok Birmingham ledelsen etter en snau times spill. Dan Burn, en midtstopper som er innleid fra Fulham, satte inn 1-0. Matt Green doblet ledelsen kort tid senere, og ni minutter før full tid økte Tom Adeyemi til 3-0.

Wilfried Bony reduserte for gjestene fem minutter på overtid.

Swansea vil nok likevel ikke deppe lenge over nederlaget. Klubben er også med i europaligaen, og den turneringen har større prioritet for Michael Laudrups mannskap enn ligacupen. Laudrup gjorde ti endringer i laget som slo Crystal Palace i ligaen søndag, og det straffet seg.

Arsenal måtte ha straffespark for å slå ut West Bromwich Albion på bortebane. Thomas Eisfeld ga serielederen ledelsen, men Saido Brahino utlignet. Arsenal misset først i straffesparkkonkurransen, ved Serge Gnabry, men Craig Dawson og Morgan Amalfitano misset for WBA slik at Nacho Monreal kunne skyte «Gunners» videre. (©NTB)