Svenske stakk av med golfens megapott

Henrik Stenson (37) innkasserte utrolige 68 millioner kroner med både finale- og sammenlagtseier på PGA-touren i golf søndag.

DRØMMESESONG: Henrik Stenson med bevisene på at han vant PGA finalen og touren sammenlagt. (Foto: Kevin C. Cox/Afp)

– Jeg er helt målløs. Det har ikke sunket helt inn, sa Stenson.

Svensken vant Tour Championship-finalen med tre færre slag enn den amerikanske duoen Jordan Spieth og Steve Stricker.

En stund ble det meget spennende på East Lake-banen utenfor Atlanta, Georgia. Spieth spilte drømmegolf med en brennhet 64-runde. På et tidspunkt var 20-åringen bare ett slag bak Stenson, som spilte bogey på det 14. hullet.

Også Stricker prøvde å teste ut Stensons nerver med en eagle på fjerde siste hull, men svensken holdt unna for presset og spilte seg inn til en 68-runde.

Dermed holdt han seg til 267 slag og gikk totalt 13 under par. Turneringen utgjorde sesongavslutningen på PGA-touren. Den var kun åpen for 30 kvalifiserte spillere. Verdensener Tiger Woods ledet sammenlagt før helgens finale, men skuffet stort med en delt 22.-plass. (©NTB)