Bitter SC: Ble produsert i bare 462 eksemplarer

Usedvanlig sjelden bil til salgs - og prisen er lav.

Dette er en av kun 462 produserte Bitter SC coupe. (Foto: e bay)
Dette er en av kun 462 produserte Bitter SC coupe. (Foto: e bay)

Veldig mange har tenkt tanken. Noen få har gjort det. Enda færre har lyktes.

Hva vi snakker om? Jo – det å bygge bil. under sitt eget merkenavn.

Tyskeren Erich Bitter nøyde seg ikke bare med å tenke tanken. Han gjennomførte den også. Ikke bare det. Bitter-bilene er i forhold til mye annen "hjemmesløyd" skikkelig pene biler.

Les også: Disse bilene har økt kraftig i verdi

Sjelden vare

Men noen stor suksess kan de ikke sies å ha blitt. Den første bilen – Bitter CD - nådde et opplag på bare 395 eksemplarer og ble produsert mellom 1973 og 1979. Den er en skikkelig godbit med vakkert coupekarosseri og en 327 V8-motor fra Chevrolet mellom skjermene.

Den andre, Bitter SC, nådde 462 eksemplarer før kroken ble satt på døra. SC ble solgt mellom 1979 og 1989. Denne fantes som både sedan, coupe og cabriolet.

Vi snakker altså seriøst sjeldne biler her, men nå har en av de få gjenværende eksemplarene dukket opp til slags - og du har muligheten til å sikre deg en helt unik bil og et like stykke spennende bilhistorie.

Utropsprisen på 6000 dollar bør ikke skremme noen (Foto: Faksimile
  fra e-bay. )
Utropsprisen på 6000 dollar bør ikke skremme noen (Foto: Faksimile fra e-bay. )

Se hele annonsen her:

Første gang på ebay?

Ryktene sier at det er første gang i historien at en slik bil ligger ute til salgs på den amerikanske auksjonsside ebay. Bare det sier ikke så rent lite om hvor uvanlige disse bilene er ...

Bilen som nå selges er en 1984-modell SC coupe. Ikke nok med det. Skjønnheten har ikke gått mer enn 60.000 miles og bilen skal derfor være både rustfri, svært pen og i meget god stand bortsett ifra at motoren lugger og fusker litt. Bilen har aldri vært omlakkert eller restaurert på noen måte, men ser på bildene ut til å være noe patinert.

Så noe restaureringsobjekt er det absolutt ikke snakk om her, men en liten gjennomgang av bilen må nok påregnes, uten at det er noen stor eller alvorlig affære.

Bitter SC. En svært vakker bil med kurant Opel-mekanikk i bunnen.
  Illustrasjonsbilde.
Bitter SC. En svært vakker bil med kurant Opel-mekanikk i bunnen. Illustrasjonsbilde.
Typisk 80-tallsdesign, men det holder den dag i dag. Illustrasjonsbilde.
Typisk 80-tallsdesign, men det holder den dag i dag. Illustrasjonsbilde.

Bildene i annonsen yter dessverre ikke bilen full rettferdighet så vi velger å vise den med et par illustrasjonsbilder i tillegg. Klikk på bildene for høyere oppløsning.

Opel Monza Concept: Nå skal de lage sportsbil igjen


Opel under "skallet"

Mekanikken i Bitter baseres i veldig stor grad på Opel, så å få fikset litt på motoren er neppe noe stort problem. SC-modellen har 3-liter rekkesekser på 177 hk og automatgir fra Opel Senator / Monza. Men den kunne også leveres med en 3,9-liters motor på rett over 200 hk.

Menanikken i Bitter SC stammer fra Opel Senator / Monza. (Foto:
  e-bay)
Menanikken i Bitter SC stammer fra Opel Senator / Monza. (Foto: e-bay)

Denne bilen kom til USA som flyttegods med et tysk ektepar som flyttet dit. Nå har "gubben" parkert tøflene for godt og enken ønsker å gi den spesielle bilen et fortsatt godt hjem og velger dermed å selge den.

Alf har hatt unik bil i garasjen i over 30 år:


Røverkjøp

Bilen er lakkert i sølv metallic og er utstyrt med rødbrunt skinninteriør. Designet er på typisk tidlig 80-talls vis ganske kantete og linjene kan minne litt om Ferrari fra samme tidsepoke.

Minsteprisen er satt til 6000 dollar, eller ca. 37.000 kroner og med tanke på i hvor god stand den er og ikke minst hvor sjelden den faktisk er, så kan da dette ikke være noe annet enn et svært godt kjøp?

I skrivende stund har det begynt å komme inn noen forsiktige bud, men så langt bærer auksjonen preg av at svært få vet hva dette er.

Les også: Unik Porsche samling selges