Selvmål felte Hønefoss

Hønefoss vinner fortsatt ikke fotballkamper. 0-1 for Sandnes Ulf søndag forlenget rekken av kamper uten seire til ni kamper.

Helge Haugen (Foto: Øijord, Thomas Winje)

Hønefoss-Sandnes Ulf 0-1

Helge Haugen ble eneste målscorer på Hønefoss i det 62. minutt. Men han scoret upresset i i feil mål, og selvmål er definitivt ikke det eliteseriens bunnlag trenger akkurat nå.

Effektiviteten er stadig en mangelvare hos Hønefoss, som ikke har vunnet siden 20. mai. Hjemmelaget var også uten tre poeng mot Sandnes Ulf i eliteserien på tre forsøk.

Søndagens hjemmekamp forlenget denne triste rekken sett med Hønefoss-øyne.

Leif Gunnar Smeruds mannskap sliter der kampene avgjøres. Mats André Kaland kunne og burde ha gitt hjemmeledelse i det femte minutt, men avslutningen ble klarert av Sandnes Ulf-forsvaret. To ganger før pause testet gjestene Steve Clark i Hønefoss-målet – uten hell.

En målløs førsteomgang var preget manglende presisjon i det offensive spillet fra begge lag, men for hjemmelaget bar den også preg av skader. Både Kristjan Örn Sigurdsson og Toni Kolehmainen måtte ut med hver sin skade.

Etter pause festet hjemmelaget et lite grep, og fikk hjørnespark på hjørnespark. Men i dag var ingen dag hvor «corner var mål» for Hønefoss.

I stedet kom det avgjørende målet i den andre enden av banen i form av Helge Haugens selvmål. (©NTB)