Bortebragd sendte Godset videre

Puttet tre mål mot Debrecen.

SLAPP MED SKREKKEN: Peter Kovacs' kneskade var ikke så ille som fryktet. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Strømsgodset måtte spille de siste 20 minuttene med 10 mann, men tok seg enkelt videre i europaligakvalifiseringen med 3-0 over ungarske Debrecen torsdag.

Scoringer av Peter Kovacs, Bismark Adjei-Boateng og Øyvind Storflor sørget for at Godset kunne reise hjem med 5-2-seier sammenlagt. I hjemmemøtet var drammenserne heldige som klarte uavgjort.

Torsdag var det klasseforskjell på lagene.

34 minutter var spilt da gjestene fikk uttelling for første gang. Storflor slo et frispark inn i feltet, og ballen gikk via Kovacs og i stolpen. På returen fikk den høyreiste ungareren en enkel jobbe med å sette inn 1-0.

Nok et Storflor-frispark ga mer Godset-jubel etter fem minutter av annen omgang. Etter at Kovacs hadde forsøkt seg to ganger med hodet, ordnet Adjei-Boateng 2-0.

Sju minutter senere tok Storflor saken i egne hender og banket til fra rundt 20 meter. Ballen gikk i ryggen på en motspiller og inn til tremålsledelse.

I det 71. minuttet skapte Jarl André Storbæk litt dramatikk da han var ufin mot en Debrecen-spiller som bakerste forsvarer. Straffen ble rødt kort, men Godset klarte fint å holde unna med 10 mann i 20 minutter. (©NTB)