Målras sikret avansement for RBK – også Tromsø videre i Europa

Rosenborg valset over Crusaders på Lerkendal, vant 7-2 og tok seg enkelt videre til 2. kvalifiseringsrunde i europaligaen torsdag.

NEKTET Å VARME OPP: John Chibuike. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Rosenborg - Crusaders 7-2 og Celje - Tromsø 0-2:

Sammenlagt vant Rosenborg 9-3 over nordirene.

Etter å ha sikret seg et greit 2-1-resultat i bortemøtet, var det nærmest bare en transportetappe som gjensto før Rosenborg kunne juble for europaligaavansement.

Bekreftet nivåforskjellen
Den transportetappen ble intet annet enn en bekreftelse på nivåforskjellen mellom de to lagene.

Det til tross for at Rosenborg hvilte noen antatt beste spillere.

Jon Inge Høiland steg til værs på et innlegg fra Ole Kristian Selnæs etter et kvarters spilt. Da ble det 1-0. Deretter handlet det kun om trønderne. John Chibuike doblet ledelsen før pause.

Fire minutter ut i annen omgang reduserte Paul Leeman for gjestene, uten at det utgjorde noen stor forskjell på kampbildet. RBK fortsatte å dominere stort.

VIDERE: Tromsø og Morten Moldskred gikk videre i Europa. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Tromsø sikret sterk borteseier
Med 1-2 tap for Celje på hjemmebane i forrige uke så det ikke så veldig lyst ut med tanke på avansement for «Gutan». Men det var tydelig hvilket lag som ville mest da returkampen ble blåst i gang på Arena Petrol.

Magnus Andersen var den første til å føre navnet sitt på scoringslisten. Bare fire minutter hadde gått da midtbanespilleren sendte eliteserieklubben i føringen. Han bredsidet inn et skudd etter et godt angrep regissert av Ruben Kristiansen og Saliou Ciss.

Etter et kvarter måtte Thomas Kind Bendiksen byttes ut og inn kom en målkåt Morten Moldskred. Den tidligere Rosenborg-spilleren brukte om lag ett minutt på å doble ledelsen, og med det sørge for at resultatet var snudd til 3-2 i favør Tromsø sammenlagt. Etterpå handlet det om å trygge seieren for Tromsø.

Det slovenske hjemmelaget skapte noen store sjanser, men fikk ingen scoring. Etter at Ciss pådro seg sitt andre gule kort, og dermed rødt i det 82. minutt, ble det enda mer nervepirrende. Tromsø holdt løpet ut og tok seg dermed videre til annen kvalifiseringsrunde.