Volvo C30: Smart liten sparebøsse

Volvos sjarmerende minstemann er blitt gunstig på bruktmarkedet.

Det er mye å velge mellom av Volvo C30 på bruktmarkedet, går du opp mot 150.000 kroner får du et veldig fint eksemplar.
Det er mye å velge mellom av Volvo C30 på bruktmarkedet, går du opp mot 150.000 kroner får du et veldig fint eksemplar.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg trenger et råd angående førstebil/pendlerbil. Jeg er akkurat ferdig med høyskoleutdanning og har landet en svært lovende førstejobb, da synes jeg ikke det gjør noe at jeg må pendle rundt fire mil hver vei, dette er dessuten "mot" køen, slik at det ikke er snakk om å stå så mye i kø. Kollektivt er veldig kronglete så jeg må ha meg bil.

Familien har gode tradisjoner med Volvo og jeg lurer på om en pent brukt C30 kan være bra bil for pendlingen min og småturer ellers. Er singel og trenger ingen stor bil. Jeg må også få finansiert den og har ikke noe særlig med egenkapital ettersom jeg har gått på skole. Er det lurt å ta dette med forhandleren? Det hadde vært fint med et raskt svar da jeg må bestemme meg ganske fort rundt dette. Mvh. Erik.

Benny svarer:

Hei Erik. Dette med smarte pendlerbiler har vi vært innom tidligere og Volvo C30 er absolutt en veldig god kandidat i så måte.

Den er liten, lettkjørt, bruker lite drivstoff – og har blitt prisgunstig på bruktmarkedet. Dessuten synes jeg faktorer som svært gode seter, trivelig interiør og veldig bra kollisjonssikkerhet er verdifullt når man skal tilbakelegge såpass mange bil i bilen hver dag. Dessuten har bilen sjarm og særpreg, etter min mening er dette en framtidig klassiker.

Jeg mener helt klart at du bør gå for utgaven med 1,6-liters dieselmotor. Denne er helt tilstrekkelig for bilen. Ikke noen rakett, men du holder godt følge med trafikken og det er også en fin motor til jevn landevei/motorveikjøring.

Dessuten er den nøysom og en skikkelig sparebøsse. Er du forsiktig med gassfoten, kan du få til et svært lavt gjennomsnittsforbruk. Det er jo også relevant når du skal kjøre såpass mye som åtte mil hver eneste dag. Som førstebil bør den også være relativt rimelig å forsikre, her bør du være obs på at det er lurt å sjekke med flere selskaper før du bestemmer deg.

Les vår test av C30 – klikk her:

Beste betingelser

Du får en fin bil mellom 120.000 og 150.000 kroner, jeg vil anbefale å kanskje legge deg nærmere 150.000 enn 120.000,-. Da får du mer å velge mellom. I ditt tilfelle ville jeg nok også prøvd å finne en bil med relativt lav kilometerstand, i og med at du selv skal kjøre så mye. Servicehistorikk er viktig, mitt inntrykk er at de fleste C30-ene har blitt ganske pent behandlet.

Når det gjelder finansiering, bør du også her "shoppe" litt rundt. Mange forhandlere tilbyr gunstig finansiering, det finnes også mange kampanjer som kan være smarte å få med seg.

Vanligvis får du de beste betingelsene hvis du klarer å stille med ekstra sikkerhet, for eksempel at du får noen til å kausjonere for deg. En bil kan jo være et litt usikkert panteobjekt og låntakere vil tradisjonelt sikre seg litt ekstra her. Hvis du har et godt forhold til banken din og ikke har misligholdt noe, bør det være mulig å forhandle litt om renten. Når du er ute i arbeidsmarkedet og i gang med "voksenlivet" vil du jo være en attraktiv kunde for dem framover.

Som du skjønner: Volvo C30 er absolutt en bil jeg anbefaler i ditt tilfelle, lykke til med både ny jobb og biljakt!

Volvo C30 fikk mye skryt for både gode seter og elegant interiørdesign.
Volvo C30 fikk mye skryt for både gode seter og elegant interiørdesign.


LES OGSÅ: I fjor var det slutt for C30


Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Vi har testet den store familiedrømmen


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: