Pedersen og Vukicevic på vei mot EM-formen – Ingebrigtsen med årsbeste

Vladimir Vukicevic er på vei mot EM-formen etter at han klarte 13,69 på 110 meter hekk i et internasjonalt stevne i tyske Mannheim søndag.

IMPONERTE: Isabelle Pedersen. (Foto: Scott Heppell/Ap)

Den norske rekordholderen klarte denne tiden ikke bare én, men to ganger. Han har U23-EM i Tammerfors midt i juli som det store målet sitt denne sesongen, og nå virker det som om EM-formen er i anmarsj.

Verken i Bislett Games 13. juni eller i lag-EM i Gateshead sist helg lyktes det for lillebroren til Christina Vukicevic. Han bommet totalt på Bislett, og klarte ikke bedre enn 14,05 i Gateshead heller, men i Mannheim holdt han god fart.

Opptur
Vukicevic har slitt med skader på forsesongen i år og hatt en litt tung sesongstart, men løpene han presterte i Mannheim søndag var positive, så mye tyder på at han er i rute for EM.

På kvinnesiden klarte Isabelle Pedersen 13,04 på 100 meter hekk i Mannheim. Det er personlig rekord for henne med to hundredeler. Heller ikke hun lyktes i Gateshead.

Lørdag klarte Jaysuma Saidy Ndure 13,08 på 100 meteren i Mannheim, mens Ezinne Okparaebo løp sin 100 meter på 11,47 sekunder.

Ingebrigtsen med årsbeste i Birmingham
Henrik Ingebrigtsen løp inn til 5.-plass med tiden 3.37,16 på 1500-meteren i et Diamond League-stevne i Birmingham.

Det var årsbeste tid for nordmannen som vant EM-gull på 1500 meter i fjor. Søndagens løp i England ga ikke Diamond League-poeng.

Etiopieren Aman Wote vant løpet på 3.35,99. Bak ham fulgte den marokkanske duoen Abdelaati Iguider og Mohamed Moustaoui, mens også franskmannen Bouabdellah Tahri snek seg foran Ingebrigtsen.

Ingebrigtsens tid var nesten to sekunder svakere enn hans egen norske rekord på 3.35,43. Tidligere i måneden trøblet Sandnes-gutten på den engelske mila under Bislett Games og noterte 3.58,27. (©NTB)