Russland avviser kontakt med Snowden

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviser at de har hatt noe å gjøre med den spiontiltalte amerikaneren Edward Snowden.

MØTTE IKKE OPP PÅ FLYET: Pressen samlet seg rundt crewet på Aeroflot flyet Edward Snowden skulle tatt fra Moskva til Havana søndag.  (Foto: Desmond Boylan, © Reuters)
MØTTE IKKE OPP PÅ FLYET: Pressen samlet seg rundt crewet på Aeroflot flyet Edward Snowden skulle tatt fra Moskva til Havana søndag. (Foto: Desmond Boylan, © Reuters)

– Russland har ikke hatt noen forbindelse med Snowden, sier Lavrov som avviser at den tidligere CIA-medarbeideren har passert russiske grenser.

– Han valgte denne reiseruten selv. Og alt vi vet om dette har vi fra mediene, sa Lavrov, som avviser USAs forsøk på å legge ansvar for situasjonen på Russland som grunnløse og uakseptable.

LES OGSÅ: Assange sier at Snowden er i sikkerhet

Det er uvisst hvor amerikaneren befinner seg etter at han ikke dukket opp som forventet på flyavgangen til Havana søndag. Flyplasskilder i Moskva opplyser til Reuters at Snowden ankom flyplassen søndag fra Hongkong. Da hadde han billett videre til Havana i Cuba, men denne flybilletten ble ikke brukt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2