Bolt må kvalifisere seg (!) til VM

Regjerende verdensmester Yohan Blake er forhåndsuttatt til 100-meteren i VM. Treningskompisen Usain Bolt må kvalifisere seg.

Bolt
Bolt

Det bør likevel ikke bli et problem for Bolt. Han er verdensrekordholder i øvelsen med tiden 9,58 sekunder fra Berlin-VM i 2009.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har bestemt at hvert land kun skal ha en friplass. Dermed måtte Jamaicas Friidrettsforbund (JAAA) velge mellom Bolt og Blake på 100-meteren.

– Styret i JAAA har bestemt at i saker der Jamaica har både Diamond League-vinneren og den regjerende verdensmesteren, så skal tittelforsvareren få plassen, sier forbundspresident Warren Blake.

Blake tok VM-gull på 100 meter i 2011. Da ble Bolt diskvalifisert på grunn av tjuvstart. Sprintkongen har imidlertid fått wildcard på 200-meteren, der han er regjerende verdensmester, mens Blake må kvalifisere seg for å få løpe distansen i VM.

Det jamaicanske kvalifiseringsstevnet starter 20. juni. Bolt har slitt med en skade så langt denne sesongen, men stiller til start i Bislett Games i kveld. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2