Topp 5: Dette er Norges dyreste stasjonsvogner

Trenger du mye plass og har god råd? Da er dette bilene for deg!

Samtlige av Norges fem dyreste stasjonsvogner kommer fra tyske premiummerker. Her har vi fra venstre Audi S6. BMW 5 serie stasjonsvogn og Mercedes CLS Shooting Brake.
Samtlige av Norges fem dyreste stasjonsvogner kommer fra tyske premiummerker. Her har vi fra venstre Audi S6. BMW 5 serie stasjonsvogn og Mercedes CLS Shooting Brake.

Stasjonsvogn betyr veldig ofte fornuft. En stor og rommelig bil med plass til familien og alt man skal ha med seg – og til en pris tilpasset de fleste familiebudsjetter.

Men noen har som kjent mer penger enn andre – og kan dermed kjøpe helt andre biler enn Passat, Avensis og Focus når de skal ha stasjonsvogn.

Drømmeliste

Vi har tatt en titt på tallmaterialet til Opplysningsrådet for Veitrafikken som samler inn data på alle biler som selges gjennom de norske importørene – med følgende utgangspunkt: Hva er det som gjelder av stasjonsvogn når man kan velge på øverste hylle?

En drømmeliste for de fleste av oss, men har du pengene: Da vet du snart hva som gjelder:

Topp 20: Nybilene som holder seg best i pris


Diskrete saker

Vi starter naturligvis på toppen og Norges dyreste stasjonsvogn den kommer – kanskje ikke helt uventet – fra Mercedes.

Skal du sikre deg en E-klasse i heftig AMG-versjon og med digert bagasjerom, må du bla opp med hele 1.916.200 kroner. E63 AMG T er den fulle modellbetegnelsen. Og selv om du har betalt nesten to millioner kroner, er det ikke sikkert naboen skjønner at du har kjøpt noe rimelig unikt.

Dette er nemlig ganske diskrete saker – men med superbilprestasjoner.

Mercedes-Benz-E63_AMG_Wagon
Mercedes-Benz-E63_AMG_Wagon

LES OGSÅ: Den blir snart ny – her er prisene:


Lekkert på tredjeplass

Mercedes har for sikkerhets skyld også bilene på annen- og tredjeplass. Nest dyreste stasjonsvogn er verstingversjonen av C-klasse stasjonsvogn.

C 63 AMG T heter den og på prislappen til "lillebror" står det 1.510.000 kroner.

Du sparer faktisk 55.000 kroner på å velge nye CLS 500 Shooting Brake i stedet. Den koster fra 1.455.000 kroner og er en av de lekreste stasjonsvognene på markedet.

Les testen av Shooting Brake: Ufornuftig, men herlig!

Mer tysk

På fjerdeplass er det så endelig klart for et annet merke. Kanskje ikke helt overraskende er det også tysk. Vi snakker Audi og deres S6 Avant.

Råskinn-utgaven av A6 stasjonsvogn koster fra 1.316.000 kroner.

S6 er dyreste Audi stasjonsvogn du kan kjøpe.
S6 er dyreste Audi stasjonsvogn du kan kjøpe.

BMW på femte

Så sniker også BMW seg inn på denne lista, på femteplassen. Familier med sans for god plass og mye krefter, må punge ut med 1.313.800 kroner hvis de vil sikre seg en 550i Touring med sportsautomat.

Da snakker vi om en av de mest kjøreglade bilene på markedet, samtidig som den har alle familiebil-egenskapene innabords.

LES OGSÅ: Dette er virkelig heftig stasjonsvogn

Opel til en million?

Tysk premium dominerer altså når du skal bruke mye penger på stasjonsvogn. Men i prisklassen rundt en million finner vi også en bil som kanskje ikke helt lever opp til betegnelsen "millionbil".

Hvis du vil, kan du nemlig bruke 974.000 kroner på en Opel Insignia stasjonsvogn. Da får du den i OPC-versjon med 2,8-liters turbo og firehjulstrekk. Og du får nok også et fryktelig verditap med deg på kjøpet ...

Ja - det er faktisk mulig å bruke nesten en million kroner på en Opel Insignia stasjonsvogn. Da får du den i heftig OPC-utgave.
Ja - det er faktisk mulig å bruke nesten en million kroner på en Opel Insignia stasjonsvogn. Da får du den i heftig OPC-utgave.

LES OGSÅ: De er Norgesmestere i stasjonsvogn

Topp 5: De dyreste stasjonsvognene

1. Mercedes E 63 AMG T 1.916.200,-

2. Mercedes C 63 AMG T 1.510.000,-

3. Mercedes CLS 500 Shooting Brake 1.455.000,-

4. Audi S6 1.316.000,-

5. BMW 550i Touring sportsautomat 1.313.800,-

LES OGSÅ: Topp 10 – de største stasjonsvognene