Honda FR-V: Nei – dette ble ingen suksess

Men nå kan den spesielle familiebilen være et svært godt bruktkjøp.

Et ekstra midsete foran var det som vakte stor oppsikt da Honda FR V ble lansert. Men kjøperne strømmet ikke akkurat til modellen...
Et ekstra midsete foran var det som vakte stor oppsikt da Honda FR V ble lansert. Men kjøperne strømmet ikke akkurat til modellen...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Kom på en bil forleden som jeg ikke har sett mye til de siste årene, nemlig Honda FR-V. Husker da den kom, var ganske mye skriving om den spesielle seteløsningen med tre seter foran og tre bak.

Jeg tok en titt i bruktmarkedet og ser at det bare er noen få av dem til salgs, for eksempel er det bare tre stykker på finn.no og det ser ut som de er svært gunstige å kjøpe nå, den rimeligste koster ikke mer enn 85.000 kroner!

Var det noen grunn til at den må ha solgt så dårlig og anbefaler du den som brukt familiebil?

Mvh. Torbjørn.

.

Benny svarer:

Hei Torbjørn. Der har vi å gjøre med en av de glemte bilene i bruktmarkedet, ja.

Da den kom, vakte FR-V stor oppsikt og det skyldes ganske riktig det spesielle setearrangementet. Honda var på ingen måte først med dette, men det var likevel ganske dristig å satse på en sånn løsning. Sett i etterkant må vi vel kunne si at det ikke akkurat slo an i markedet – tvert imot.

FR-V solgte dårlig som nybil, bare tre stykker til salgs på finn.no sier sitt om det. Prisbildet der og det faktum at en av bilene selges av et auksjonsfirma (jeg tipper eieren har forsøkt seg på egen hånd først, uten å lykkes ...) sier sitt om at dette ikke akkurat er hotte saker i bruktmarkedet heller.

Dette med nysalg og bruktverdi henger som regel tett sammen. Det er nok ikke mange som går inn på finn.no og søker etter FR-V, dermed blir de også tungsolgte.

Lyst på denne bruktbilen? Da må du være kjapp!

Bare en motor

Det får være nok negativt prat – selve bilen er det nemlig mye bra med! Dette er en kompakt og høyreist familiebil hvor det altså er plass til seks.

I kjent Honda-stil er også seteløsningene veldig smarte, her kan du få med deg MYE! Bagasjerommet er stort, du kan faktisk dra på tur med seks personer og fortsatt ha god plass til bagasje. Akkurat det er en stor svakhet hos konkurrentene med sju seter.

De som har ett barn, har også fordelen av at det kan sitte i midten foran, mellom foreldrene. Da bør man kunne ha god kontroll på poden!

Honda tilbød bare ett motoralternativ, en 1,7-liters bensinmotor på 125 hestekrefter. Den blir ikke akkurat noen racerbil med den innabords, men det duger.

Jeg ville absolutt ikke vært redd for å kjøpe denne brukt, men vær obs på at den nok ikke blir lett å selge videre den dagen det blir aktuelt. Prisbildet er også uoversiktlig, her er det absolutt gode grunner for å prute!


Honda FR-V floppet skikkelig som nybil - nå kan du gjøre svært gunstige kjøp på bruktmarkedet.
Honda FR-V floppet skikkelig som nybil - nå kan du gjøre svært gunstige kjøp på bruktmarkedet.




LES OGSÅ: – Hvorfor er flerbruksbilene så dårlige?




Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Flerbruksbil til minipris


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: