Haugesund-marerittet fortsetter for VIF

Alexander Søderlund senket Vålerenga med sesongens andre scoring.

BLE MATCHVINNER: Alexander Søderlund senket Vålerenga. (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)

Til tross for at gresset er byttet ut i Haugesund, fortsetter Vålerengas mareritt på arenaen. Søndag sørget Alexander Søderlund for at Haugesund vant 1-0.

I løpet av de siste femten årene har Vålerenga møtt Haugesund på bortebane fem ganger i eliteserien og én gang i 1. divisjon. Ingen av kampene har endt med seier til Oslo-laget.

Heller ikke søndag skulle det bli seier til Vålerenga, som i midtuken gikk på et overraskende 1-2-tap for Hønefoss. Alexander Søderlund scoret kampens eneste mål etter 82 minutter.

Den første omgangen på det nylagte Haugesund-gresset utspilte seg uten de helt store sjansene. Christian Gytkjær fikk omgangens største mulighet etter 28 minutter, men avsluttet innenfor Gudmund Kongshavns rekkevidde.

Vålerenga spilte kynisk og tenkte kanskje for mye på den forferdelige Haugesund-statistikken. Avslutninger fra Daniel Fredheim Holm og Jan Lecjaks gjorde intet utslag på scoringstavla.

Etter at de siste 45 minuttene også startet tamt, kom begge lag bedre i gang utover. Ti minutter ut i omgangen avsluttet først Eirik Mæland utenfor. Deretter gjorde Daniel Bamberg det samme. (©NTB)