Kjedelig varebil? Sjekk disse i stedet!

Her er tre som peker nese til Janteloven.

Det er ikke helt slik her i landet at jo finere arbeidsbil du har, jo flinkere tror folk at du er. Men hvis du blåser i Janteloven kan du finne mange flotte arbeidshester   se bare på disse! (Foto: Finn.no/Autodb.no/montasje)
Det er ikke helt slik her i landet at jo finere arbeidsbil du har, jo flinkere tror folk at du er. Men hvis du blåser i Janteloven kan du finne mange flotte arbeidshester se bare på disse! (Foto: Finn.no/Autodb.no/montasje)

Mens det mange andre steder i verden ofte er en akseptert sammenheng mellom hvor fin yrkesbil en håndverker har og hvor dyktig han eller hun er i jobben sin, er vi i det kalde nord mestere i å ”snobbe ned”.

Før i tiden var det nesten å be om kundeflukt om en forretningsdrivende kjøpte seg en Mercedes. Løsningen ble å bestille en Granada med diger motor og mye utstyr, men unngå Ghia-modellens vinyltak og kromlister. Suksess skulle nytes i smug.

Les også: Her er nye GMC Sierra - en pickup som synes...

Noe bedre har det nok blitt, men fremdeles er det mange som setter ”nøktern image” aller øverst på prioriteringslista, før både økonomi og fremkommelighet, når arbeidshesten skal spekkes. Her er noen for deg som ikke bare er likegyldig – men som gjerne vil gi Janteloven en rett i fleisen:

2012 Ram Hemi Sport, kr. 689.990,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Amerikansk pickup er i seg selv nok til å provosere alle de som ikke har noe forhold til å trekke tilhengervekt på flere tonn opp en fjellside, men som tror en pickup er en pickup – og at ingen dermed har behov for noe større enn en VW Transporter med lasteplan.

Se annonsen her:

Her er det enda mer som kan erte opp omgivelsene:

For det første har den en solid Hemi-V8 på 390 hester – egentlig ikke så altfor mye om man skal utnytte den maksimalt, men bare ”Hemi”-betegnelsen vil automatisk få mange til å tenke på ufornuftige, bråkete muskelbiler fra 1970. Og når bilen i tillegg heter noe med ”Sport”, og har jålete pynt og luksuriøst utstyr, da lukter de fleste at dette er morsomt, og ikke bare nødvendig.

Del med Facebook-vennene dine!

Les også: Fisker Karma - oppsiktsvekkende flott, men ikke lønnsom

2013 Mercedes G63 AMG, kr. 1.499.000,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

En Geländewagen er nok i utgangspunktet litt lettere å akseptere for de fleste enn en brautende amerikaner. Men vi tipper dette vil snu så fort du får dratt blikkene til deg ved å sende ut litt åtter-rumling gjennom eksosen, og tilskuerne oppdager AMG-emblemene.

For om bilen er (litt) anonym, vet alle at de tre bokstavene koster penger. MYE penger.

Se annonsen her:

I dette tilfellet er det altså snakk om en helt ny bil av ”verste” sort, noe som bringer prisen helt opp i halvannen million med moms, og fremdeles med grønne skilter og varerom bak. For ytterligere en million kan du få den som personbil også, men den provoserer trolig mest med grønne skilter og firmareklame klistret på siden – gjerne noe om ”byens billigste håndverkertjenester” eller noe slikt...

Del med Facebook-vennene dine!

Les også: Geländewagen blir sannsynligvis å få kjøpt helt til 2020

2010 Toyota Tundra 5,7, kr. 699.000,-

Faksimile: Autodb.no
Faksimile: Autodb.no

Da japanerne kom til Skandinavia på 1960-tallet, konkurrerte de på pris og leverte forutsigbare, ukompliserte biler med høy fornuftsgrad. Det smeltet inn i den norske folkesjelen, og de har forvaltet dette på en så glimrende måte at selv en ekstremt kostbar og jålete Lexus i dag i mange kretser er langt mer ”spiselig” enn en akkurat like kostbar og jålete bil fra Europa eller USA.

Se annonsen her:

De fleste nordmenn vet selvsagt at japanerne også produserer ting som vi ikke får se. Slik som denne Tundraen, som har langt mer til felles med Dodgen vi startet med enn bare prisen. Denne er jo dessuten brukt, mens Dodgen er ny.

Del med Facebook-vennene dine!

5,7 liters bensin V8 på 381 hester er også omtrent identisk, selv om denne har montert gassanlegg for å mildne driftskostnadene – og kanskje folks reaksjoner. Men vi tipper mange vil bli opprørte av denne også – om ikke annet fordi du har ødelagt illusjonene deres om at ”skikkelige” Toyota ikke lager slikt...

Les også: Nå har den amerikanske cowboy-Toyotaen fått facelift