Ford Fiesta ST: Så mye moro får du for 99.000 kroner!

Her gjelder det å stå først opp om morgenen.

Denne lille bilen er et skikkelig funn: Original, velholdt og med svært lav kilometerstand. Her kan ny eier få seg en aldri så liten klassiker, og MASSE moro for bare 99.000 kroner.
Denne lille bilen er et skikkelig funn: Original, velholdt og med svært lav kilometerstand. Her kan ny eier få seg en aldri så liten klassiker, og MASSE moro for bare 99.000 kroner.

Nummer to-bilen blir fra gammelt av fortsatt gjerne kalt konebilen. En billig og liten bil som fungerer som et supplement for familiebilen.

Men den trenger jo ikke å være kjedelig av den grunn. Og for bare 99.000 kroner kan du faktisk få en relativt ny og svært så festlig "sportsbil-light". Ford Fiesta ST er nemlig en skikkelig morobil!

LES OGSÅ: Ford Fiesta: Nybilen som er aller rimeligst å eie

Ikke jåleri

2005-modellen vi har funnet er i den klassiske blåfargen – med hvite fartsstriper. Det ser akkurat passe barskt ut – og det er ikke masse jåleri som blingfelger, ekstra styling eller sota ruter. Her har eieren latt bilen være original – og det er egentlig det beste.

En slik bil kan fort vise seg bli en aldri så liten klassiker – ikke minst med bare 39.000 kilometer på telleren.

Bilen vi har funnet har dessuten tilsynelatende perfekt historikk og er nylig EU-godkjent, uten mangler.

LES OGSÅ: Ford Fiesta ST: Denne er både billig og morsom

Kjøreegenskaper i toppklasse

I 2005 kostet ST rundt 260.000 kroner – og til den prisen fikk du en aldri så liten hissigpropp med 2-liters bensinmotor og 150 hestekrefter.

Dette er nok til å gjøre Fiestaen svært så livlig. 0–100 km/t er unnagjort på 8,4 sekunder – ikke brennkjapt kanskje, men absolutt godkjent.

Og det beste er at Ford virkelig kan dette med kjøreegenskaper – dette er så avgjort en av favorittene våre i denne klassen.

LES OGSÅ: Test: VW Polo: Trenger du egentlig større bil?

God kvalitet

Siden bilen er liten og lett, er heller ikke forbruket avskrekkende. Kun 0,57 l/mil ved langkjøring, og 0,74 l/mil ved blandet kjøring – det er gode tall for en såpass sterk motor.

Ford har for øvrig god kvalitet på bilene sine, og det er lite å se opp for på disse. Modellen som kom i 2003 var for øvrig et langt skritt videre fra forrige generasjon.

LES OGSÅ: Fabian er glad i sin Corsa – selv om det er Opel

Løp og kjøp

I tillegg til fartsstripene kommer ST-versjonen med eget sportsinteriør i delskinn. Ser riktig så barskt ut. Og kvalitetsfølelsen er også god på Fiestaen i MK6-versjonen.

Plassen er heller ikke verst. Tredørsversjonen, som det er snakk om her, har naturligvis noen begrensninger, men baksetene er ikke bare til pynt. Og i bagasjerommet er det også en del plass. Totalt rommer det 268 liter.

Det er ikke ofte vi sier det, men vi tipper dette velholdte eksemplaret ganske snart finner veien til en ny entusiastisk eier. Så her gjelder det å være raskt ute.

00_Ford Fiesta interiør
00_Ford Fiesta interiør

LES OGSÅ: Dette er de beste småbilen