Gunnar Garfors har de fem siste årene hatt et hårete mål: Å besøke samtlige 198 land i verden. I mai går turen til siste reisemål.

– Dette er jo en form for galskap, men alle trenger vel en hobby, sier Gunnar Garfors til tv2.no.

Når tv2.no ringer ham på Skype sitter han i strandparadiset Kiribati i Stillehavet.

Saken fortsetter under bildet

OCEANIA: Gunnar tar seg en joggetur på en flystripe i Tuvalu. (Foto: Garfors.com)

På stillehavsøy

Klokken er 22.30 og 37-åringen har akkurat inntatt et utsøkt, men rasende billig festmåltid på en lokal restaurant. I bakgrunnen høres bølgeskulvpet fra en tegneserieblå strand.

Prosjektet begynte i 2004, da han og broren Øystein bestemte seg for å reise til Kirgisistan og Kasakhstan.

Les også: Hit bør du ikke dra på ferie!

– Vi bestemte oss da for å samle på all land som hadde -stan i seg. I 2008 var jeg ferdig med det. Da bestemte jeg meg for å besøke samtlige land i verden, sier globetrotteren.

Han tar utgangspunkt i at det finnes 193 FN-godkjente land, og plusser på Vatikanstaten, Palestina, Kosovo, Vest-Sahara og Taiwan. Sør-Sudan havnet på FNs liste i 2011, og Garfors var raskt ute og besøkte landet i april 2012.

LES OGSÅ: Gro har sin egen lille surfeøy i Karibia

Saken fortsetter under bildet

ISRAEL: Dødehavet inneholder så mye salt at Gunnar nesten flyter oppå vannet. (Foto: Garfors.com)

Bruker alt han tjener

– Hvordan har du tid og råd til å reise så mye?

Jeg har verken kone, hund eller barn og bor billig

– Jeg har verken kone, hund eller barn og bor billig i en leilighet i Oslo jeg kjøpte i 2000. Jeg bruker alt jeg tjener på reisene, men jeg klager ikke, humrer Garfors, som er daglig leder i Norges Mobil-TV.

37-åringen som opprinnelig er fra Naustdal i Sunnfjord, reiser også mye i jobben. Påskeferien la han inn mellom to jobbreiser til Tyskland og Sør-Korea. Hva er vel da mer naturlig ennå ta stopovers på Marshalløyene, Samoa, Tonga, Tuvalu, Fiji og Kiribati, tenkte Garfors.

Ser frem til feiring

Påskereisen alene koster ham 30.000 kroner.

– Hva skjer når du har nådd målet i mai?

SYKLON: Minst seks mennesker omkom og tre er savnet etter at den tropiske syklonen Felleng slo inn over Madagaskar lørdag. (Foto: RICHARD BOUHET/Afp)

– Min bror, familie og venner kommer til Kapp Verde, det siste landet på listen min, for å møte meg. Det blir nok en fantastisk feiring.

For deg som ikke er lokalkjent: Kapp Verde-republikken ligger vest for Senegal i Afrika, litt sør for Kanariøyene. Den har en halv million innbyggere og er rangert som det 175. største land i verden.

Her er Gunnars beste reisemål:

1) Madagaskar: – Et fantastisk land og en drøm for zoologer og biologer, kalles det åttende kontinent på grunn av sitt rike plante- og dyreliv. Høye fjell, ørken, strender og utrolig hyggelige folk – og trivelige priser.

2) Sør-Korea og Japan

3) Irland

4) Island

5) Norge

Antarktis står på reiseplanen

– Hva er ditt verste reisemål?

– Kuwait, men det har nok mest med de folkene jeg traff der å gjøre. Jeg reiser gjerne tilbake til alle land jeg har vært i. Jeg synes det er spennende å treffe nye folk!

– Finnes det et sted du ennå ikke har vært, men kunne tenke deg å reise til?

– Jeg har ikke vært på Færøyene, Nordpolen eller Antarktis, men sistnevnte står på planen. Antarktis er den eneste verdensdelen jeg ikke har vært i, og det er dyrt å reise dit, men jeg planlegger å dra neste år, sier Gunnar Garfors til tv2.no.