PST-sjef: – Muslimske ledere må bli mer synlige

For første gang ber sjefen for Norges sikkerhetstjeneste muslimske trossamfunn om å øke innsatsen mot ekstreme islamister.

SYNLIG MOT EKSTREMISME: PST sjef Benedicte Bjørnland sier at muslimske ledere har et ansvar for å fremme ikke ekstreme holdninger. Ingen imamer har gått ut å fordømt Profetens Ummah (t.h).  (Foto: Tommy Storhaug/TV 2)
SYNLIG MOT EKSTREMISME: PST sjef Benedicte Bjørnland sier at muslimske ledere har et ansvar for å fremme ikke ekstreme holdninger. Ingen imamer har gått ut å fordømt Profetens Ummah (t.h). (Foto: Tommy Storhaug/TV 2)

Gruppa Profetens Ummah er i full oppløsning. Lederen, Ubaydullah Hussain, har gått av etter lengre tid med intern uro. TV 2 har i mange saker fokusert på en intern splittelse. Samtaler med unge Nå har gruppa, som i mer enn ett år var svært høyrøstet og aktiv i offentligheten, blitt taus. Også på Facebook har medlemmene tonet ned sin aktivitet. Dette skjer fire måneder etter at PST og Oslo-politiet lovet en økt innsats mot ekstreme islamister. TV 2 vet at polit

Mer innhold fra TV 2