Northug gleder seg til Kriukov-duell på Bislett

Petter Northug ser fram til å kjempe mot russiske Nikita Kriukov og andre sprintess på Bislett stadion 18. mars.

SKI VM i Val di Fiemme 2013. Stafett herrer 4x10 kilometer på langrennstadion i Val di Fiemme, Italia fredag.  Tord Asle Gjerdalen (1 1), Eldar Rønning (1 2), Sjur Røthe (1 3) og Petter Northug (1 4). (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
SKI VM i Val di Fiemme 2013. Stafett herrer 4x10 kilometer på langrennstadion i Val di Fiemme, Italia fredag. Tord Asle Gjerdalen (1 1), Eldar Rønning (1 2), Sjur Røthe (1 3) og Petter Northug (1 4). (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Nordtrønderen stilte også i langrennssprinten på Bislett i fjor. Han synes konseptet er spennende.

– Det er fart og spenning, og det viser langrennssporten fra en annen side. I fjor hadde jeg to måneder pause før rennet, men i år er jeg rustet til å gjøre det bedre, sier Northug.

Timo André Bakken satte verdensrekord på 100 meter med tiden 11,82 sekunder i fjor. Han er også med i år. Det samme er Eirik Brandsdal og Øystein Pettersen.

Les også: Norsk medaljefest gir pengejubel

Nikita Kriukov er blant de utenlandske stjernene som stiller i årets utgave av rennet. Northug måtte se seg slått av russeren på VM-sprinten nylig.

– Jeg tror jeg har overtaket på ham på skøyting i 100 meter. Det blir spennende. Det blir mange dueller, og det er mange profiler på herresiden, sier 27-åringen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2