Thoresen matchvinner i sluttspillkamp

Patrick Thoresen skjøt og skjøt. Til sist satte han inn vinnermålet da SKA St. Petersburg slo Atlant Moskva 1-0 i første sluttspillkamp i KHL.

Patrick Thoresen   SKA St. Petersburg. (Foto: Pavel Paprskar/CTK)
Patrick Thoresen SKA St. Petersburg. (Foto: Pavel Paprskar/CTK)

Topprangerte SKA var stor favoritt i hjemmekampen mot laget som på grunnseriens aller siste dag snek seg forbi Lars Haugens klubb Dinamo Minsk og tok den siste sluttspillplassen.

Grunnserievinneren var da også klart best, men gjestekeeper Stanislav Galimov var i det gjerrige hjørnet og reddet skudd etter skudd, til frustrasjon for Thoresen, lagkameratene og 12.200 tilskuere.

Thoresen hadde fem skudd på mål bare i de to første periodene, og hjemmelaget vant skuddstatistikken 37-16. Etter tre perioder sto det likevel 0-0, og det måtte forlengning til.

På sin sjette avslutning lyktes omsider Thoresen, som ble feiret av elleville lagkamerater. Pasningen kom fra Petr Pricha.

Thoresen spilte 21.39 minutter onsdag, mest av løperne. Bare to backer og keeperen var på isen mer enn ham. (©NTB)