Kinas militære får skylden for dataangrep mot USA

Kinesiske militære står bak omfattende angrep mot dataanlegg i USA, mener et amerikansk sikkerhetsselskap. Hundrevis, om ikke tusenvis av spesialtrente datasnoker deltar i angrepene, blir det hevdet.

Hacking Kina Illustrasjonsfoto (Foto: Ahn Young joon/AP)
Hacking Kina Illustrasjonsfoto (Foto: Ahn Young joon/AP)

Selskapet Mandiant, som arbeider med nettsikkerhet, la tirsdag fram en rapport der det heter at dataangrepene lar seg spore tilbake til en tilsynelatende hverdagslig bygning i den kinesiske storbyen Shanghai.

Bygningen er angivelig hovedkvarter for gruppen APT 1.

APT står for «Advanced Persisent Threat» eller avansert og vedvarende trussel. Det er denne gruppen som skal ha stått bak angrep mot viktige mål som det nasjonale nettet for kraftforsyning i USA, heter det ifølge avisen New York Times i rapporten.

LES OGSÅ: Mistenker Kina for å stå bak tidenes største cyberangrep

– Vi tror at når APT 1 kan drive så langvarig og omfattende spionasje over nettet, må det bety at gruppen får direkte støtte fra den kinesiske staten, framholder Mandiant.

Myndighetene i Kina tilbakeviser anklagene om datasnoking.

Det kinesiske utenriksdepartementets talsmann Hong Lei sa tirsdag at det er svært vanskelig å spore såkalte kyberangrep tilbake til opprinnelsen. Derfor er det uansvarlig og unødvendig å beskylde regjeringen i Beijing for å stå bak angrepene mot USA, mente han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2